Härnösand3

Golfsverige

Klubb fick golfbilar stulna: ”Omöjligt att hägna in en golfbana”

Objudna gäster tog sig in på Härnösands Golfklubb och stal två golfbilar.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-07

Natten till måndagen stals två golfbilar från Härnösands Golfklubb. Klubben gick ut med en efterlysning på sin Facebooksida och snart därefter var de båda bilarna återfunna.
– De hittades undangömda i skogen i närheten av banan. Den ena är i ett risigt skick medan den andra är relativt oskadd, säger Erik Lindgren, klubbchef, till Svensk Golf.

De båda bilarna var förstås försäkrade, så de kommer åter att rulla på Härnösands fairways. Men trots det innebär stölden kostnader för klubben.
– Den ena bilen kommer vi behöva byta ut och den andra kommer ha kostnader trots att den inte är speciellt förstörd.
– Vi tittar på lösningar för att förhindra det här men det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hägna in en golfbana. Vi tittar på hur vi kan förstärka våra förråd och addera bommar där de inte finns i dagsläget. De förändringarna kommer att bli dyrare än själva bilreparationerna, säger Lindgren.

Härnösand har haft problem med stölder från och till. Det är inte helt ovanligt att det sker på golfklubbar, men Erik Lindgren menar att de trots allt är relativt förskonade från liknande incidenter.

20 maj planerar klubben att öppna upp banan för säsongen. Förhoppningsvis kan klubben hitta igen de utgifter de nu har för att förbättra säkerheten på golfklubben för att förhindra framtida stölder.
– Än så länge ser vi ingen stor förändring jämfört med tidigare år gällande antalet medlemmar. Men det blir ett bra år. Golfbanan är i ett fint skick för tiden på året och till i år har vi byggt om två greenområden.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-07
SpelaGolfsverigeHärnösands GK
Scroll to Top