Getty images

Golfskolan

Så gör du 2020 till ditt bästa golfår!

Det är dags att rosta av svingen, putsa klubborna och spela golf! Vi har samlat några filmer från Golfskolan som kan hjälpa dig att göra 2020 till din bästa golfsäsong hittills.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-17

I takt med våren kommer längre upp i landet och Sveriges goflbanor öppnar för säsongen kommer också fler och fler golfare ut på banor och övningsområden. Med ett nytt handicapsystem är det säkert flera viktigt för många av oss att börja säsongen starkt, för att inte få sin handicap höjd.

LÄS MER: Golfsverige vaknar – här kan du spela golf!

Därför har vi nu samlat några Golfskolanfilmer som gör dig bättre hela vägen från uppvärmningen till sista putten på hål 18. Håll till godo.

UPPVÄRMNING

Självklart är det bäst att ta god tid på sig. Tänja lederna, hitta bollträffen och sakta men säkert gå mot en full sving för att kroppen ska hinna vänja sig vid golfrörelsen och skador ska lindras.
Men så är det inte alltid man har god tid på sig. Känner du igen dig i att rulla in på parkeringen med en kvart till start? Du är sannerligen inte ensam. Därför kan det vara viktigt att spana in videon nedan, där Sofia Edman visar hur du värmer upp kroppen – utan att hetsa till rangen för att slå stressade järnsjuor och drivar med stel rygg.

PÅ TEE

Hur känns kroppen? Börjar den tina från sin vinterdvala? Härligt! Då är det dags att gå upp på första tee och slå årets första utslag. Vilken känsla!
Att förvänta sig sin längsta drive i karriären i mitten av mars är inte helt rimligt. Det är fortfarande kyligt i luften och marken är fuktig. Men vi kan i alla fall försöka slå ett rakt slag, mitt i fairway.
För att göra det kan det vara värt att kika på Niclas Björnssons tre tips i filmen nedan. Detta för att få en kanonstart på säsongen!

FRÅN FAIRWAY

Onödiga slag är det som förstör en score. Så här års är inte alla greener lena och jämna som en heltäckningsmatta. Vi kommer därför inte att sätta allt ute på greenerna. Därför är det ännu viktigare att träffa greenerna, så att vi kan tvåputta för par.
Men hur gör man det då? Vad ska man tänka på? Ett första steg är att veta var man siktar. Robin Stålebring visar här några enkla knep för att man ska hålla koll på var man riktar kroppen och golfklubban.

WEDGESPELET

Om spelet från fairway inte är helt hundra kan det vara bra att gå en kort wedgekurs med Sofia Edman. Här visar hon ett smidigt sätt att få bättre bollträff med de högst loftade klubborna i bagen.

PUTTNING

Bollen ligger på green. Kanske har du en putt för årets första birdie eller par. Oavsett vilket slag i ordningen det är – det läge att sätta den för att få en skön start på året. Niclas Björnsson visar en övning som garanterat sänker årets första score!

BONUS

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland hamnar bollen i skogen. Här visar därför Maria Bertilsköld ett smart knep för att få till en bollträff, även om bollen ligger knepigt till.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-17
SpelaGolfskolan
Scroll to Top