Vad ska man tänka på när det blåser? Foto: Getty images

Golfskolan

Vind på Hawaii – så blir du bättre när det blåser

Det förväntas blåsa kraftigt de kommande ronderna av veckans Sentry Tournament of Champions. Peter Hanson visar här vad man ska tänka på när man spelar i vind.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-03

Årets första rond på PGA Tour har spelats. På Hawaii avgörs i veckan Sentry Tournament of Champions, en tävling endast fjolårsvinnarna får en startplats i. Joaquin Niemann är en av dem. Chilenaren lyckades vinna under hösten och är nu i ledning efter de första 18 hålen, totalt sju under par.

LÄS MER: Niemann leder på Hawaii

Men det förväntas komma ett skifte i väderleken med start i dag, fredag. Enligt Golf Channel ska vinden de kommande tre dagarna vara runt sju meter per sekund med vindbyar som kommer gå upp emot 18 meter per sekund.
Det här förändrar naturligtvis det mesta. Rickie Fowler säger att han själv kommer tjäna på det då han är bra i vinden. Han säger också att ”halva fältet kan försvinna” på grund av förhållandena.

Men det finns några enkla knep för att spela bättre när det blåser. Spelarna på PGA Tour har förstås koll på detta, men har du?

Peter Hanson gästade Golfskolan 2014 för att ge en lektion i hur man spelar när det blåser.Text: Jesper Johansson • 2020-01-03
SpelaGolfskolanPeter HansonPGA Tour
Scroll to Top