Onormala markförhållanden…? Foto: Getty Images

Spela

Var med i regel-SM

Är du duktig på regler, sitter droppningssituationerna i ryggmärgen, vet du hur du hjälper din score genom att komma på snabbaste regellösningen? Då kanske SM i golfregler är något för dig. I potten ligger en resa till Abu Dhabi.

Text: Sylvia Luther • 2013-06-12 Uppdaterad 2013-06-12

Vi ser ofta hur mariga regelfall slås upp stort i tv-rutan, ofta med en liten syrlig kommentar om att det där borde ju proffsen kunna.

Regler kan visserligen vara svåra men ofta är de logiska och med målet att vara så rättvisa som möjligt, mot spelarna och mot banan.

Vi vet att det finns många golfare som är extra duktiga på att lösa trixiga situationer på banan. Kanske jobbar de redan som domare i någon form eller så är det  just du som har stenkoll på reglerna.

Därför vill vi nu uppmuntra alla regelkunniga att testa sina kunskaper och det genom SM i golfregler. Alla kan vara med – från duktiga amatörgolfare till SGF:s förbundsdomare. Vem som helst kan alltså utmana de duktigaste domarna i landet. Vågar du?

Kvalomgångarna drar igång i augusti och fortsätter med semifinal i september med final under Olympiagolfens Sverigefinal i Kristianstad. Mästaren där får det prestigefulla uppdraget att döma Olympiagolfens final i Abu Dhabi.

SÅ GÅR DET TILL

Kval
Vid två förutbestämda tider kan man delta i kvalet framför sin egen dator. Anmälan med namn, mailadress och val av tidpunkt måste ske för att tekniskt bli upplagd som en tävlingsdeltagare. Se anmälan längre ner. Tio korta och svåra flervalsfrågor på tio minuter. De 40 bästa plus delningar går vidare till semifinal.

Semifinal
Nu gäller en förutbestämd tid framför egen dator. Anmälan som ovan. Återigen tio korta och svåra flervalsfrågor på tio minuter. Nu gäller det inte bara att ha många rätt utan också att vara snabb. De fyra snabbaste av de med bäst resultat går till “SM-final”.

Final
Finalen för de fyra finalisterna hålls i samband med Olympiagolfens Sverigefinal i Kristianstad, inför publik på banketten. Tävlingsupplägget i finalen blir tvådelat. Först ett antal frågor som grund innan man sedan tar plats inför publik och svarar på de sista frågorna.
SGF betalar resa och en hotellnatt för de fyra finalisterna.

Tidplan
21 eller 24 aug: 19.00–19.10, Kval.
10 sep: 19.00–19.10, Semifinal.
21 sep, kvällen: Final i Åhus, Kristianstad.
Slutet november: Domaruppdrag i Abu Dhabi under Olympiagolfen.

Anmälan
För att få delta måste du anmäla dig i förväg, alla svenska medborgare får delta i regel-SM. Senast 15 augusti ska din anmälan vara hos claes.gronberg@golf.se
Skriv Anmälan regel-SM i ämnesraden och ange sedan följande:
namn, adress, tel, hemmaklubb, mailadress och val av kvaldag, 21 eller 24 augusti.

Frågor
Eventuella frågor – kontakta någon av följande:
claes.gronberg@golf.se
Tel: 08-622 15 82
goran.hermes@golf.se
Tel: 08-622 15 18
christina.rodman@golf.se

Arrangör
Regel-SM arrangeras av Svensk Golf, Olympiagolfen och en arbetsgrupp ur SGF:s regelkommitté. Det är kommittén som svarar för regelfrågorna.


Text: Sylvia Luther • 2013-06-12
SpelaNyheter
Scroll to Top