5de4f54bdc035

Spela

Wilson D100

Vi har testat Wilsons nya driver D100. Läs och se vad Wilsons ingenjörer och designteam har jobbat med i nya D100, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21

Fakta

Pris: 2 500 kr

Loft: 9/10,5/12 (herr), 12 (dam)

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Nej

Flera modeller: Nej

Läs mer om D100.

TILLVERKAREN SÄGER: Tack vare att vikten i greppet, skaftet och klubbhuvudet optimerats väger denna driver bara 269 gram. Genom kemisk etsning har vikt plockats bort och omplacerats för att öka MOI-värdet.

SVENSK GOLF SÄGER: Testets flugviktare. Både i skaft, grepp och huvud har all onödig vikt bantats bort för att skapa förutsättningar för ökad svinghastighet och visst är intrycket att denna driver utan ansträngning kan svingas väldigt rappt. Ett klart vettigt alternativ för alla som söker efter några extra meter eller bara trivs med en väldigt lätt driver, dessutom till en klart konkurrenskraftig peng. Men kom ihåg att testa före köp, det 46 tum långa skaft i herrdrivern är inte för alla.

OMDÖME
Innovation: “Det krävs en rejäl portion sofistikerad teknologi för att göra en driver så lätt som 269 gram.”
Ljud: “Ger en ljus och distinkt ton i träffen.”
Wow-känsla: “En stilren design, men det stora wow-ögonblicket
kommer första när man känner hur lätt den är.”
Custom: “Eftersom grejen med D100-drivern är den lätta vikten erbjuds bara två
customskaft.”

PLUS: Kul att Wilson fortsätter utveckla sin nisch med lättviktsklubbor. D100 förtjänar definitivt att provslås och den attraktiva prislappen gör förstås inte saken sämre.

MINUS: Ett led i att banta vikten är det väldigt tunna Golf Pride-greppet, som inte tilltalar alla. Att byta grepp är förstås ingen match, men då tillkommer också några extra gram.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top