5de4f55c75113

Spela

TaylorMade R1

Vi har testat TaylorMades nya driver R1. Läs och se vad TaylorMades ingenjörer och designteam har jobbat med i nya R1, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21

Fakta

Pris: 3 999 kr

Loft: 8–12

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, loft (4°, med fem upprätta liepositioner), facevinkel (sju olika inställningar) och viktskruvar

Flera modeller: Ja, R1 och R1 TP (4 999 kr)

Läs mer om R1.

TILLVERKAREN SÄGER: Kommer bara i ett loftalternativ, men tack vare den inbyggda justerbarheten går varje driver att ställa mellan 8 och 12 grader. Den nya grafiken på kronan har tagits fram med hjälp av optiska specialister för att göra det lättare att sikta.

SVENSK GOLF SÄGER: Den vita färgen och det karaktäristiskt distinkta ljudet i träffen understryker släktskapet till R11-serien. Att tyngdpunkten flyttats något längre fram i klubbhuvudet jämfört med R11S hjälper till att sänka spinntalen överlag, vilket tilltalar mer snabbsvingande spelare. Tack vare de näst intill ändlösa justeringsmöjligheterna skapas dock förutsättningar för många att hitta rätt med R1. För de som vill finns dessutom en begåvad smartphone-applikation för att hjälpa till att hitta rätt inställning.

OMDÖME
Innovation: “Med hela 168 möjliga kombinationer av loft, facevinkel och viktpositionering är det befogat att säga att TaylorMade leder utvecklingen på anpassningsområdet.”
Ljud: “Distinkt men inte lika uppskruvat som i R11S.”
Wow-känsla: “Den futuristiskt teknologiska looken drar direkt blickar och nävar till sig.”
Custom: “Nästan ändlöst justerbar och med en genomtänkt smartphone-app
som hjälper dig att ställa in drivern rätt.”

PLUS: R1 är ett utmärkt bevis på TaylorMades förmåga att ständigt leverera teknologisk innovation i spännande förpackningar till konsumenten.

MINUS: TaylorMade vill övertyga oss om att den nya grafiken ska underlätta siktet och det gör den för vissa, men andra väljer nog att titta bort helt och hållet.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top