5de4f5624a168

Spela

Ping Serene

Vi har testat Pings nya driver Serene. Läs och se vad Pings ingenjörer och designteam har jobbat med i nya Serene, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21

Fakta

Pris: 2 595 kr

Loft: 10,5/12/14

Vänster: Ja

Justerbar: Nej

Flera modeller: Nej

Läs mer om Serene.

TILLVERKAREN SÄGER: Serene-drivern är framtagen med damer i fokus och Ping har positionerat tyngdpunkten lågt och långt bak i klubbhuvudet för att ge mer höjd och högre MOI-värde för att göra klubban stabilare. Två flex erbjuds, lite och ultra lite.

SVENSK GOLF SÄGER: I årets färgglada utbud sticker Ping Serene ut med sin mer lågmälda framtoning. Det är också testets enda driver riktad specifikt till damer. Den väl tilltagna träffytan ingjuter trygghet, samtidigt som huvudets viktfördelning ger en stabil och hög bollflykt. Att drivern erbjuds i loft upp till 14 grader gör den till ett utmärkt alternativ även för damer som svingar lite långsammare.

OMDÖME
Innovation:
“Eftersom Serene-drivern är framtagen enbart med damer i fokus har Ping kunnat optimera tyngdpunkten specifikt efter damspelarens behov.”
Ljud: “Bekräftar bra träffar med ett distinkt ljud i mitten av skalan mellan uppskruvat och dämpat.”
Wow-känsla: “Den lågmälda framtoningen utstrålar trygghet och elegans snarare än ett rejält wow vid första ögonkastet.”
Custom: “Ingen inbyggd justerbarhet, men tre loft och framförallt två skaftflex tillgodoser mångas behov.”

PLUS: Mycket välkommet med en driver framtagen specifikt för damer och extra plus för att Ping erbjuder två skaftflex.

MINUS: Dock rimmar inte huvudfokuset på förlåtande egenskaper fullt ut med beslutet att sätta i ett 45-tum långt standardskaft, vilket vissa damer kan uppleva något svårhanterat.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Scroll to Top