Kalle Alvrud, Per Röstlund och Kenneth Lindberg underhåller varandra, och svingen, under träningstimmen inne i Golfpunkten. Foto: Elin Breyer Hedberg

I hallen samsas alla

I inomhushallen samlas kompisgänget, proffsen och de lovande amatörerna. Alla med olika mål, men med samma längtan efter att komma ut på banan.

Text: Karin Klarström • 2011-02-11 Uppdaterad 2011-02-11

Utanför Golfpunkten yr snön, men parkeringen fylls på med den ena bilen efter den andra. Säsongen kanske är långt borta, men med klubba i hand och fokus på målet går tiden åtminstone fortare. Inne i Ullnas golfhall är det till en början ganska glest mellan besökarna, men vid det magiska klockslaget 18 ramlar grupper av träningsgäng in, för att förbereda sig inför säsongen.

Tre goda vänner från Hagby och Österåker är dock på plats redan tidigare, för sin veckodos av träning.

– Jag tränar för att det ska kännas naturligt att svinga, även om jag känner mig lite stel, säger Hagbymedlemmen Per Röstlund och sträcker ut ryggen en extra gång innan han intar mattan.

Det är tredje gången han och kompisarna Kenneth Lindberg och Kalle Alvrud är på plats i hallen för att nöta. Den fjärde träningskompisen saknas just idag, han hade annat på schemat.

Hjälpte till efter hjärtinfarkten
Röstlund står inför sin tredje säsong som golfare, och har sporten att tacka för mycket, säger han. Det var så han lyckades komma tillbaka efter hjärtinfarkten, och bit för bit kände han hur orken återvände.

– Och golf som inte ens räknas som friskvård, fnyser Kalle på mattan bredvid.

Bra för siktet
En aning högre träningsdos har Peter Gustafsson, som är medlem i småländska Viredaholm. Han åker till hallen två gånger i veckan för träningens skull. Det är ett bra sätt att hålla igång svingen även under vinterhalvåret. Han har spelat banor i simulator för skojs skull, men när det handlar om ren träning föredrar han hallen.

– Det är bra att träna siktet och känna att man har bra riktning på slagen. Det går inte att se exakt hur bollbanan går, men jag försöker, säger han.

Förbereder sig för proffsdebut
Siktpinnar och videokamera är några av hjälpmedlen nyblivna proffset Christian Modin använder sig av under sin träning. Han har gjort vissa svingförändringar som han behöver nöta in inför säsongsstarten. Till skillnad från de flesta andra i hallen har Modin nämligen sin första säsong som proffs framför sig. I april är det dags för första tävlingen på Nordea Tour efter att tidigare ha spelat på Minitouren och Skandia Tour.

–   Det är en bra hall, eftersom man kan se bollbanan om man slår på diagonalen, säger han och pekar bort mot andra ändan av lokalen.

Även om han tycker hallen fungerar bra som träningsanläggning la han in en vecka utomlands nyligen, för att verkligen få ett kvitto på vad träningen har gett för resultat.

– Det är ju först ute på banan som man ser hur det fungerar, säger han.

Han började i hallen när den första snön kom i november och kör från hemmet i Norrtälje varannan dag för att nöta två timmar åt gången. Dessutom tränar han fys för att vara väl förberedd för nästa steg i karriären.

– Det känns riktigt bra, säger han och riktar in kameran för att få bästa bilden.

Samtidigt väller nästa generations proffs in genom dörren bakom. Stockholms GK:s juniorer har träning, och ledarna tar kommandot.


Text: Karin Klarström • 2011-02-11
SpelaNyheter
Rulla till toppen