En ny webbplats vill göra det lättare att lära sig regler och termer i golfen. Foto: Staffan Andersson

Regler i teorin på ny sajt

Tycker du att golfteori är svårt att plugga in och verkar golflingot helt oförståeligt? En ny sajt vill göra det lättare för golfarna att lära sig den teoretiska delen av spelet.

Text: Sylvia Luther • 2011-01-26 Uppdaterad 2011-01-26

Fakta Regler i teorin

Det går att lära sig mer om regler på Svenska Golfförbundets plats på Golf.se under Regler & Hcp. Här kan man både bläddra i regelboken i en nätversion och göra olika regelprov gratis.

Bakom den nya sajten golfteori.se står Mathias Johansson, golfpro på Mellringe City GK utanför Örebro. Han vill göra inlärningen roligare av det som alla golfare behöver veta om regler och etikett på banan. Vare sig du tog Grönt kort för länge sedan eller är nybörjare och tycker att golfspråket helt enkelt låter för initierat så kan en repetition vara på sin plats. För nya regelfall dyker ständigt upp på banan och får sina uppföljare i regelboken.

– Vi saknade ett webbaserat material när vi utbildade nya golfare. Vi ville ha ett material som var lättillgängligt och roligt att arbeta med. Jag märker en stor skillnad på ungdomarna som jag utbildat i golfteori. De som använt sig av webbplatsen har bättre kunskaper än de som endast använt böckerna, säger Mathias Johansson.

Sajten är uppdelad i flera avsnitt med regler, golfvett och ett kunskapstest. Den som är intresserad av golfteori.se kan klicka sig runt på en demo men sedan kostar ett medlemskap 200 kronor om året med max 50 inloggningar. Medlemskapet köps via en golfklubb.

– Vi håller just nu på att informera golfklubbarna om lanseringen av golfteori.se och tanken är att de ska tillhandahålla den till sina elever. Klubben köper ett abonnemang med lösenord och sen säljer klubben lösenordet vidare till golfaren, förklarar Johansson.

Han har redan nu planer på att uppdatera webbplatsen genom att läsa in alla texter på ljudfiler, och både göra en barnversion och en engelsk version.


Text: Sylvia Luther • 2011-01-26
SpelaNyheter
Rulla till toppen