Annons

Det individuella tryckmönstret mot marken ger viktig information om hur effektivt en golfspelare rör sig Foto: BAL.ON

Äntligen – smartaste träningsredskapet ute på marknaden

Nu finns ett enkelt sätt att träna som proffsen gjort under längre tid

Text: • 2023-10-04 Uppdaterad 2023-10-11

Träna smartare och utnyttja trycket

Nu finns ett enklare sätt att träna som proffsen gjort under längre tid. BAL.ON Smart Kit för golf från Continental ger dig ovärderlig information om hur du använder kroppen i golfsvingen och förståelse som hjälper dig att öka både längd och precision.

BAL.ON Smart Kit, det intelligenta träningsverktyget för golf från Continental, lanserades officiellt i de flesta EU-länder den 15 augusti Exakta tryckdata från fötterna i kombination med mobilvideos i hög upplösning ger detaljerad svinganalys i varje situation. Live-läge och AI-coach möjliggör dessutom intuitiv sving- och situationsträning.

Jens Mundhenke, PGA Professional och forskare hos BAL.ON, berättar mer om hur det nya träningsredskapet fungerar:

”Det individuella tryckmönstret mot marken ger viktig information om hur effektivt en golfspelare rör sig. Det finns tydliga samband mellan vissa tryckmönster och hur man kommer in med klubban i bollen. Om man har ett holistiskt förhållningssätt till golfträning bör man inte bortse från den aspekten. Med BAL.ON kan seriösa spelare och tränare äntligen få obegränsad tillgång till denna nyckelteknologi.”

Feedback från proffsen genom hela processen

Om man tar det ännu ett steg längre så får BAL.ON-användare tillgång till specifika övningar baserade på sina individuella mönster av appens egen AI-coach. Dessa övningar är avsedda att utföras antingen direkt på rangen eller hemma framför spegeln. BAL.ON har utformats för att hjälpa spelare och tränare att arbeta inom golfens alla områden, från fulla svingar till bunkerslag eller problem med puttningen. Användare kan välja mellan ett inspelnings- och granskningsläge och ett ”live-läge” för feedback i realtid.

BAL.ON Smart Kit prisades nyligen vid ansedda Red Dot Product Design Awards och har dessutom belönats med kvalitetsstämpeln ”Recommended Product” av PGA i Tyskland.

”Feedback från proffs har väglett och uppmuntrat oss hela vägen till slutprodukten”, säger grundaren och chefen för BAL.ON, Felix Lindner och fortsätter. ”Jag är stolt över vad vi har uppnått och är glad över att vi kommer att erbjuda golfare verkligt värde med vår produkt. Samtidigt har vi ett överflöd av funktionsidéer i pipelinen och kommer att fortsätta driva hårt på produktutvecklingen.”

Vill göra träningen så enkel som möjligt

”Den största utmaningen vi hade när vi utvecklade BAL.ON-produkten var att förenkla svingträningen för golfare genom att lägga till dimensionen av tryck”, sammanfattar Christoph Niederbröker, produktchef BAL.ON.

”Golfsvingen är en mycket komplex rörelse och att kontrollera rörelsemönster i ett tredimensionellt plan är utmanande för i princip alla spelare. Ofta skiljer sig hur man tror att man rör sig drastiskt från den faktiska rörelsen. Genom intuitiva visualiseringar, omedelbar feedback och enkla övningar vill vi göra det är så enkelt som möjligt för alla våra användare, från tourspelare till glada ambitiösa amatörer, att få ut sin fulla potential.”

Mätvärden baserade på tusentals slag

BAL.ON-användare får feedback på varje sving de spelar in med appen via sju mätvärden. Dessa mätvärden är baserade på data från tusentals slag, inklusive många från DP World Tour, olika landslag och andra duktiga spelare. De grundläggande mätvärdena bedömer tryckfördelningen vid adressering, under baksvingen och vid bollträffen, medan de avancerade mätvärdena ger feedback på rytm, maximalt tryck, tajming och en spelares transition, övergången från baksving till nersving. En visuell värmekarta tillsammans med linjediagram ger ännu mer detaljerade insikter i användarens svingmönster.

BAL.ON Smart Kit består av ett par 2 mm tunna, tryckkänsliga innersulor som ska placeras under eller ovanpå en golfspelares ursprungliga innersula i golfskorna, Smart Pods och en smartphone-app, allt förpackat i ett snyggt fodral.


Text: • 2023-10-04
Partner
Rulla till toppen