Annons

Praia d’El Rey Golf & Beach Resort.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Golfamore
Partner

Spela några av Portugals bästa banor till halv greenfee

Golf i Portugal bjuder på ett varierat utbud av toppbanor.

Text: • 2023-09-18 Uppdaterad 2023-09-13

Det finns gott om pärlor och med Golfamore kortet har du möjlighet att njuta av flera av dem till halv greenfee. Allt från banor nära Lissabon till Algarvekusten längst ned i söder.

Ta med dig Golfamore-kortet och res till Portugal, en av de 23 länder som är med i samarbetet med Golfamore. Visste du förresten att utbudet av banor med Golfamore kortet i år är större än någonsin med över 1300 banor där du kan spela till halv greenfee? Och det finns golfbanor för alla. För nybörjaren. För den erfarna spelaren. För den som vill tävla. Eller för den som bara vill spela en runda golf i en härlig miljö på den vackraste idrottsplatsen som finns.

Vi vill inspirera dig att spela golf i Europa genom att lyfta fram några favoriter i Portugal. Så ta med dig Golfamore kortet, boka, res och spela!

Här kan du se alla portugisiska golfbanor som är partners med Golfamore.

Spela nära Lissabon

Obidos Spa & Golf Resort.

Lissabon, Portugals huvudstad, är väl värd ett besök med en spännande blandning av gammal och modern arkitektur. Många museer och ett av Europas största akvarium. Inte långt från staden ligger flera riktigt bra golfbanor. Åker du norrut runt nio mil kommer du till Royal Obidos Spa & Golf Resort. En riktig toppbana designad av legendaren Severiano Ballesteros.

Señor Ballesteros har designad en bana av allra högsta klass. Proffstävlingen på herrarnas Europatour, Portuguese Open 2023, spelas på banan i september, bara en sådan sak. Redan första hålet, ett dogleg höger hål, sätter standarden för ronden. Utsikten över lagunen, Lagoa de Óbidos, är underbar och de avslutande nio hålen bjuder på vyer över Atlanten. Pricken över ”i-et” är det 18e hålet. Ett par 5-hål där du har en panoramavy över de sista nio hålen, klubbhuset och havet. En ”måste” bana!

Saltdroppar i ansiktet

Lite längre söderut hamnar du i Praia d’El Rey Golf & Beach Resort. Det är en helt suverän resort och 2007 blev anläggningen utnämnd till Europas bästa golfresort. Och det var faktiskt innan den nya banan, West Cliffs, var byggd. Några av hålen ligger så nära den mäktiga Atlanten att du att du känner saltkristallerna i ansiktet om det blåser på från sydväst. Det är en spännande, utmanande och variationsrik bana i dramatisk natur vid havet där framför allt hål 12 till 15 bjuder på en minnesvärd golfupplevelse. Hela anläggningen är luxuös med hotell, restauranger och så två toppbanor. Det är svårt att hitta någon annan resort som möjligen kan vara bättre.

Moscatal och Tróia

Tróia Golf.

Söder om Lissabon mot hamnstaden Setúbal, där det berömda Moscatel-vinet kommer ifrån, tar du färjan över till den sandiga halvön Tróia.

Tróia Golf är en av de mest fascinerande golfutmaningarna i Portugal. Banan är rankad som Top-50 av europeiska golfbanor. Här talar vi om links-golf på en halvö nära havet. Det är sagolikt vackert, bara färjan i sig är spännande och rolig, och banan är en av de absolut bästa golfbanorna i Portugal.

Det är en halvö lugn, fridfull, romantisk och med en golfbana av allra, allra högsta klass. Links-golf blir inte så mycket bättre ens på de brittiska öarna.

Den amerikanske banarkitekten Robert Trent Jones Sr, som designat fler än 500 golfbanor runt om i världen, har lyckats med designen och hål 3 ansåg han var så bra att hålet platsade bland de 18 bästa hålen som han designat. En drömbana helt enkelt.

Flera toppbanor på Algarve

Palmares Ocean Living & Golf.

Längst i söder av Portugal, på den natursköna Atlantkusten i Algarve, erbjuder Golfamore spel på tre toppbanor. Det är Palmares Ocean Living & Golf och Boavista Golf & Spa som ligger nära varandra i den västra delen av Algarve i den mysiga staden Lagos och så Quinta da Ria, som ligger österut och ganska nära gränsen mot Spanien.

Palmares ligger spektakulärt nära havet. Här finns tre 9-hålsslingor designade av Robert Trent Jones Jr nära bukten i Lagos. Scenerierna över havet är magnifika och utmaningarna på banan omväxlande för alla typer av golfspelare. Spelar du från backtee får du verkligen något att bita i!

De tre slingorna, Alvor, Lagos och Praia ger en fingervisning av landskapet där hålen ligger, och slingorna har sin egen stil och karaktär. Det finns få banor i Portugal där du kommer så nära havet som slingan ”Praia” och Palmares blev nyligen för sjunde året i rad utsedd till Portugals bästa golfbana.

Inte långt därifrån ligger Boavista Golf & Spa. En inlandsbana där du bland annat måste slå över en ravin på hål 6 och 8. Utsikten är magnifik från banan och du spelar bland pittoreska broar, vattenhinder och utmanande hål. En fin golfbana som tillsammans med Palmars är perfekt i närområdet.

En fullträff nära gränsen

Quinta da Ria.

Längre österut, nära floden Guadiana, som är gränsen mellan Portugal och Spanien, spelar vi gärna på Quinta da Ria. Banan ligger i en nationalpark, Ria Formosa, och bjuder på spektakulära vyer över Atlanten och stranden på Cacela Velha, som är rankad som en av de finaste stränderna i världen. Golfbanan passar alla kategorier spelare där du spelar mellan uråldriga olivträd och fem dammar till fina greener. Quinta da Ria kompletterar Golfamores övriga banor på Algarve på ett utmärkt sätt och en golfresa hit till Portugal har alla förutsättningar att bli lyckad.

Som du nog redan har noterat erbjuder Portugal många härliga golfbanor som bara väntar på att du ska spela dem. Med Golfamore kortet spelar du många av dessa banor till halv greenfee. Eller som vi säger på Golfamore: Mer golf för pengarna!

Läs mer om alla spanska banor som är partners med Golfamore här.


Text: • 2023-09-18
PartnerGolfamoreGolfhäftetPartner
Scroll to Top