Annons

Familjen Linnér framför sin nybyggda villa. ”Med värmepumpen från CTC har vi ett tryggt och effektivt värmesystem som sköter sig självt.”

“Det är bekvämt med värmepump”

För tre år sedan blev familjen Linnérs nybyggda hus klart. De valde jordvärme och en värmepump från CTC för uppvärmningen.

Text: • 2023-09-12 Uppdaterad 2023-09-12

– Det var bekvämligheten som fick oss att välja jordvärme. Med en vedpanna måste man hugga, torka och klyva ved, medan en värmepump sköter sig själv, säger Robin Linnér.

Ta del av kostnadsfri värmepumpsguide – en bra startpunkt för dig som vill ha koll. 

Robin och Isabelle Linnér byggde sitt hus på släktens mark. Ett stenkast bort ligger Robins farföräldrars hus. Eftersom de har mycket skog var det naturligt för släkten att elda med ved. Men för några år sedan valde både Robins farföräldrar och föräldrar att satsa på värmepump, och Robin och Isabelle följde deras exempel.

– Vi tänkte länge att vi kanske ändå skulle ha en vedpanna som komplement till värmepumpen, skrattar Robin, tacksam över att de inte fullföljde den planen.

En jordvärmepump värmer upp huset genom att utnyttja solvärme som lagrats i marken. Fördelarna är många. Förutom att det är en helt förnybar uppvärmningsmetod är det tryggt, effektivt, och du slipper borra på tomten. I stället lägger man ner en kollektorslang en meter under jordytan. 

Isabelle och Robin har jordvärmepumpen CTC GSi 12, som automatiskt anpassar sig efter husets behov året om och går att styra på distans.

Jämn temperatur utan krångel

För familjen Linnér var det viktigt att ha ett värmesystem som fungerade utan alltför manuell hantering. De ville ha en jämn temperatur i huset, även vid köldknäppar eller snabba väderförändringar.

De valde CTC:s jordvärmepump CTC GSi 12, som automatiskt anpassar sig efter husets behov året om. CTC GSi har en årsvärmefaktor (SCOP) på 5,5, vilket betyder att den ger över fem gånger mer energi än den förbrukar.

– Vi är jättenöjda med värmepumpen. Under de år vi bott här har mycket hänt – vi har fått två barn och gift oss. Men värmepumpen tuggar på utan problem, och vi behöver inte lägga någon tid på den, säger Robin Linnér. 

Värme som gör skillnad

CTC erbjuder värmepumpar för alla hem, oavsett var i landet du bor. Förutom att en värmepump genererar klimatsmart värme och varmvatten är den enkel att sköta och har många smarta funktioner. Till exempel går den att styra via mobilen. Värme som gör skillnad – för dig och alla andra.

Är du intresserad av värmepump? Läs mer och räkna på hur mycket du kan spara i uppvärmningskostnad här.


Text: • 2023-09-12
Partner
Rulla till toppen