Annons

Argentario Golf & Wellness Resort.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Golfamore
Partner

Upptäck italienska toppbanor – spela till halv greenfee

En golfresa till Italien ger dig det bästa från flera världar. Först och främst är det passionen för mat, och matmässigt är det få länder som kan mäta sig med Italien. På senare år handlar det också om golf och med Golfamore kortet har du möjlighet att spela italienska toppbanor till halv greenfee.

Text: • 2023-09-04 Uppdaterad 2023-09-08

Golfamore har i år ett större utbud än någonsin. Över 1 300 banor i 23 länder finns att spela till halv greenfee. Och det finns en golfbana för alla. För nybörjaren. För den erfarna spelaren. För den som vill tävla. Eller för den som bara vill spela en runda golf i en härlig miljö på den vackraste idrottsplatsen som finns.

Vi vill inspirera dig att spela golf i Europa genom att lyfta fram några favoriter i Italien. Så ta med dig Golfamore-kortet, boka, res och spela!

Här kan du se alla spanska banor som är partners med Golfamore.

Golf i den eviga staden

Golf Club Parco de’ Medici.

Golf Club Parco de’ Medici är den närmaste banan från centrum av Rom. Med buss eller taxi tar det cirka 25 minuter från eller till Piazza Venezia. Här spelar du på en vacker 27-hålsanläggning i parknatur i lugn och ro. Men ändå väldigt centralt och nära till den eviga staden med dess kultur, nöjesliv, shopping och atmosfär.  Roms centrum är litet och hanterbart och du kan promenera mellan olika sevärdheter som Colosseum, Forum Romanum och Fontana di Trevi.

Golf Club Parco de’ Medici består av en 18-hålsbana plus en 9-håls precis intill anläggningens Sheraton-hotell. Banan är inspirerad av en amerikansk designstil med ganska mycket vatten, stora greener och fina bunkrar. Det är ganska korta hål men trixiga och luriga. Inte minst tack vare de strategiska vattenhindren. Greenerna håller hög standard och svårighetsgraden är beroende på flaggplaceringarna eftersom greenerna är ondulerade.

Så golf på förmiddagen och sedan Rom. Kanske även hinna med att titta på en Serie A match? Att se en match på Olympiastadion är en upplevelse. 

Italiens nationalbana

Golf Nazionale.

Norr om Rom i Lazio, runt en timme med bil från centrum, får du inte missa att besöka en av Italiens allra bästa golfbanor – Golf Nazionale, före detta Golf Club Le Querce. Den är det italienska golfförbundets golfbana och här finns också förbundets utbildnings- och försökscenter med bland annat olika gräsförsök för varma somrar och kalla vintrar.

Den tekniska golfbanan ligger i en lantlig och bullerfri miljö i ett område som skapat för golf. Naturen bjuder på stora ekdungar, branta raviner, mjuka sluttningar och flera bäckar. Banan är en utmaning för alla typer av spelare där längden är över 6 000 meter från gul tee. Greenerna är gigantiska, bunkrarna är som öknar och två av par 3-hålen är över 200 meter långa.

Det gamla talesättet säger: ”Så länge Colosseum består, består Rom och så länge Rom består, består världen.” Forza Roma med Golfamore.

Golf vid Comosjön

Menaggio & Cadenabbla Golf Club.

Lite över åtta mil norrut från Milano och fortfarande i regionen Lombardiet ligger Menaggio & Cadenabbla Golf Club, underbart belägen vid den natursköna Comosjön. De ursprungliga första 9-hålen byggdes redan 1907, vilket gör klubben till den näst äldsta i Italien. Den äldsta är förresten Circolo del Golf di Roma, Acquasanta utanför Rom.

Golfbanan vid Comosjön är ett bra exempel på en härlig brittisk golftradition med ett erkänt välfyllt bibliotek i klubbhuset och med spektakulär vy över sjön och Managgio. Det är en utmanande och kuperad bana där det gäller att hålla sig på fairway. Klubbens motto kan översättas med ”långt och rakt” vilket ger en fingervisning om utmaningarna.

Halv greenfee i Venedig

Söder om Venedig, runt åtta mil med bil, ligger ön Albarella och Albarella Golf Links. Banan är byggd i en typisk brittisk links-stil i den venetianska lagunen. När banan byggdes 1972 ville klubben att banan skulle tåla regn, vara spelbar året runt och vara en links. Därför hämtade banarkitekten Harris över två miljoner kubikmeter sand från havet för att bygga banan. Och sedan dess anses Albarella Golf Links vara född ur havet.

Rakt västerut från Venedig vid staden Padua ligger Golf della Montecchia. En trevlig 27-hålsanläggning. Området där banan ligger är platt så den lättgången. Det är en teknisk bana med flera vattenhinder. Det är vackert och lummigt och banan är väldränerad, vilket borgar för en lång säsong.

Toskanska kullar

Royal Golf La Bagnaia.

Vänder du söderut mot Rom igen hamnar du i Toscana. Här i det böljande och vackra landskapet i Siena ligger La Bagnaia Golf Resort med golfbanan Royal Golf La Bagnaia. Resorten är härlig med byggnader från 800-talet och golfbanan är ritad av Robert Trent Jones Jr och kan beskrivas som en inland-links-bana. Många utmanande hål och vackra vattenhinder och med ett klubbhus i toskansk stil

Ytterligare söderut och ut mot kusten hamnar du via en smal landtunga och bro på ön Argentario i det Tirenska havet. Här ligger Argentario Golf & Wellness Resort. Det är en lyxig anläggning på en vacker ö och med en bana av verkligt hög klass, som passar alla typer av spelare. De duktiga spelarna får användning för längd och precision på flera av de utmanande hålen medan medel- och höghandicapare kan hitta lättare spelvägar.

Som du nog redan har noterat erbjuder Italien många härliga golfbanor som bara väntar på att du ska spela dem. Med Golfamore kortet spelar du många av dessa banor till halv greenfee. Eller som vi säger på Golfamore: Mer golf för pengarna!

Läs mer om alla spanska banor som är partners med Golfamore här.


Text: • 2023-09-04
Partner
Scroll to Top