Annons

Här spelar du spanska toppbanor till halv greenfee

Golf i Spanien bjuder på ett varierat utbud av banor på både fastland och öar.

Text: • 2023-08-28 Uppdaterad 2023-08-28

Det finns gott om pärlor och med Golfamore kortet har du möjlighet att njuta på flera av dem till halv greenfee. Allt från banor på vackra Mallorca till Barcelona och norrut för att slutligen hamna längst i söder på Costa del Golf, eller kanske mer korrekt, Costa del Sol.

Golfamore har i år ett större utbud än någonsin. Över 1300 banor i 23 länder finns att spela till halv greenfee. Och det finns något för alla. För nybörjaren. För den erfarna spelaren. För den som vill tävla. Eller för den som bara vill spela en njutgolf i en härlig miljö på den vackraste idrottsplatsen som finns. Golfamore vill inspirera dig att spela golf i Europa genom att lyfta fram några favoriter i Spanien. Så ta med dig Golfamore kortet, boka, res och spela!

Här kan du se alla spanska banor som är partners med Golfamore.

Det gröna monstret på Golf de Andratx

Golf de Andratx.

Mallorca är välkomnande och det är lätt att bli förälskad i ön, som sedan 1950-talet varit Medelhavets chartermagnet. Mallorca är tillräckligt liten för att vara greppbar med hjälp av en hyrbil men ändå tillräckligt stor för att den inte ska upplevas som trång. Och maten, nöjeslivet, naturen och golfbanorna bjuder på variation och trevliga upplevelser.

Mallorca är en cool destination som bara blivit bättre med åren och här spelar du på underbara banor som Golf de Andratx och Golf Son Antem, några av öns runt 20 golfbanor. Golf de Andratx ligger i den mysiga byn Andratx, runt tre mil sydväst om Palma. Det är en spännande och omväxlande bana. Något som deras slogan ger en fingervisning om ”Enjoy the difference”. Mästerskapsbanan är en av öns bästa banor med bland annat Spaniens längsta hål, det sjätte hålet, ett par 5-hål, med namnet ”Green Monster” som mäter respektingivande 557meter från vit tee. Dessutom är det uppför.

36 hål i Son Antem

Golf Son Antem.

Runt 20 kilometer sydost om Palma kommer du till Golf Son Antem. Det är en härlig 36-hålsanläggning med både hotell, spa och golf. Banorna heter West Course och East Course, där West Course är den tuffare och svårare banan. Oavsett vilket så ligger banorna inom en wedge eller så från hotellet.

Banorna, båda två faktiskt, är roliga att spela och dessutom omväxlande trots att de ligger i en likartad terräng. West Course är som sagt den tuffare banan och är högt rankad bland banorna på ön. Vid spel har du en underbar utsikt över berget i Randa. Utmaningar finns med upphöjda greener, vattenhinder och så några spännande doglegs, East Course har bredare fairways och är mer lättspelad. Perfekt för den som är lite nyare i spelet golf. Men såklart även för den duktigare spelaren som här har möjlighet till en bra score även om det finns en del vattenhinder.

Barcelona och Costa Brava

Club de Golf Barcelona.

Tillbaka på det spanska fastlandet spelar vi på Club de Golf Barcelona, som ligger nära Spaniens näst största stad Barcelona. Club de Golf Barcelona designades av den spanske golfikonen José Maria Olazábal. Det är en härlig bana full med utmaningar för alla typer av spelare. Nybörjarna hittar sina spelvägar, och de riktigt duktiga spelarna uppskattar svårighetsgraden och att de kan chansa på vissa hål, något som kan beskrivas som ”Går-det- så-går-det-spel”.

Omkring 15 mil norrut, i Costa Brava, ligger Empordá Golf. 36 golfhål i härlig Katalansk natur. Banan är så väl placerad att du har nära till den charmiga byn Begur, och bad i Medelhavet, men det är heller inte långt till kulturen i Figueras där du kan besöka konstnären och impressionisten Salvador Dalís hem.

Robert von Hagge och Bourbon

Empordá Golf – ”Forest”.

De båda banorna på Empordá är ritade av den amerikanske banarkitekten Robert von Hagge, känd för många fantastiska golfbanor som exempelvis ”Albatros Course” på Le Golf National utanför Paris där Ryder Cup spelades 2018 eller ”The Old Course” på Les Bordes nära Orléans i Loire-dalen, en bana som varit rankad bland Europas top-tre-banor i över 30 år. Eller för sin egenhet, sägs det, att ta med sig en flaska amerikansk Bourbon ut till dagens arbete med att lägga ut hålen och när flaskan var urdrucken så var arbetsdagen slut. Oavsett sanningshalten i detta så är von Hagges banor suveräna.

Banorna på Empordá heter Links Course och Forest Course. ”Links” kanske inte är renodlad links medan ”Forest” är det som namnet säger. Empordás Links är kantad av sanddynor och waste areas och böljar fram på ett sätt som ger en viss seasidekänsla trots att det är ganska långt till det salta vattnet i Medelhavet.

Links i all ära men i Costa Brava är det tallskog som dominerar. Anläggnings andra bana, Forest, beskriver direkt vad du har att förvänta sig. Det första hålet ligger framför hotellet sedan är det dags för ett besök i den stora tallskogen som sträcker sig hela vägen upp till bergskedjan Serra de les Gabarres. Det är underbart vackert och mysigt och varje hål spelas i egna rum inramat av tallar.

Costa del sol och Gibraltar

La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort.

Nära den brittiska mytomspunna klippan Gibraltar på Costa del Sol (Solkusten) eller Costa del Golf om man så vill, ligger den härliga anläggningen La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort med 36 hål. Med Golfamore-kortet spelar du på Heathland-banan, som är designad av den förre Ryder Cup-spelaren Dave Thomas. Med par 73 är banan varsamt utlagd i en varierad Medelhavsterräng med utsikt över havet. Det är ganska kuperat och några av hålen ligger också i en dal med några sjöar eller dammar. Inte långt därifrån ligger resortens andra 18-hålsbana närmare havet, Links Course, med utsikt över Medelhavet, Nordafrikas berg och den majestätiska Gibraltarklippan.

Det moderna klubbhuset bjuder på olika faciliteter. Tillsammans med anläggningens 5-stjärniga hotell med Spa är det en plats att njuta av och bara vara.

Montenmedio är en oupptäckt skatt

Montenmedio Golf & Country Club.

Montenmedio Golf & Country Club ligger i ett naturskyddat område i Andalusien nära Atlantkusten och är en oupptäckt skatt. De 18 hålen är utspridda över det böljande landskapet. Det är en underbar bana i en djurvänlig natur utan hus och störande människor. En total avkoppling samt en total närhet till alltet. Utmanande, välskött med lagom snabba greener och en spännande layout. En av de bästa banorna på Costa de la Luz, ”Ljusets kust”, som den spanska Atlantkusten heter.

Som du nog redan har noterat erbjuder Spanien många härliga golfbanor som bara väntar på att du ska spela dem. Med Golfamore kortet spelar du många av dessa banor till halv greenfee. Eller som vi säger på Golfamore: Mer golf för pengarna!

Läs mer om alla spanska banor som är partners med Golfamore här.


Text: • 2023-08-28
PartnerGolfamorePartner
Rulla till toppen