Annons

Makadi har blivit ett av svenskarnas mest populära vinterresmål för golf Foto: Easton Golf

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Easton Golf
Partner

Vinterns hetaste golfresmål

Underbar utmanande drömgolf mellan berg och hav i Egypten.

Text: • 2023-08-14 Uppdaterad 2023-08-14

Egypten är ett resmål som många kanske inte i första hand förknippar med golf. Men faktum är att kombinationen boende och golf i Egypten är bland det mest prisvärda och behagliga man kan hitta just nu. Easton Golf har hittat guldkornen i Egypten och kan presentera en riktigt högklassig bana och två exklusiva hotell att välja mellan. Strax söder om turistorten Hurghada hittar du Makadi, en riktigt pärla vid Röda havets kust. Här ligger flera hotell och strandpromenaden med butiker och restauranger. Du spelar på Madinat Makadi Golf Resort med utsikt över Röda havet åt ena hållet och Röda havsbergen åt det andra.  

Golfen

Madinat Makadi Golf får du klassisk ökengolf av högsta kvalitet. Banan är väldesignad av John Sanford och slingrar sig fram genom vackert ökenlandskap med osannolikt vackra vyer över Röda havsbergen i väster och Röda havets kristallblå vatten i väster. Runt omkring dig svajar palmerna, och de smaragdgröna gräsytorna skapar effektfulla kontraster mot Saharaöknens bruna korn som fungerar som också fungerar som välplacerade waste areas. Makadi har dessutom 360 soldagar om året så förbered dig sannolikt på en vecka med strålande väder och vackra utsikter. Efter rundan kan du slå dig ner i restaurangen och njuta av valfri dryck eller varför inte beställa in en matbit?

Makadi Golf har fem tees och mäter mellan 4 790 och hela 6 880 meter beroende på vilken tee man väljer. Det innebär att oavsett vilken nivå du befinner dig på så finns alla förutsättningar att hitta helt rätt utmaning på Makadi Golf. Banan stod klar 2007 och har flera gånger vunnit pris som Egyptens bästa bana på World Golf Awards, det är klass.

Boendet

Easton Golf har två hotell i området, båda är femstjärniga och håller högsta klass, det är mer en fråga om tycke och smak vilket man föredrar av lyxiga Steigenberger Makadi och det bekväma och sofistikerade spahotellet Makadi Star & Spa. På båda hotellen har du en gedigen all inclusive, samt en middag på en av flera resturanger utanför hotellet, Makadi Bay. Väljer du Steigenberger får du all inclusive och fördelen av att bara vara några steg från 18:e green. Men oavsett vilket hotell du väljer får du en vistelse med härlig avslappning och bra golf. 

Med Madinat Makadis golfbana precis utanför dörren bor du lyxigt på Steigenberger Makadi. Du har all inclusive i eleganta omgivningar och stort poolområde i en rogivande miljö. Rummen är fräscha och elegant inredda med balkong som vetter mot golfbanan eller omgivningarna, där du kan skymta bergen eller havet.

Hotellet har en egen strand som du enkelt tar dig till med shuttle service. Här finns även en bar som ingår i all inclusive och solstolarna kan du som gäst använda kostnadsfritt. Flera dagar under veckan anordnas underhållning på hotellet. Det är bara att slå sig ner med ett glas med valfritt innehåll och njuta.

I all inclusiven ingår frukost, lunch (a la carte) och middag (buffé), samt snacks och lokala drycker (alkohol, vin, öl, läsk och mineralvatten) i hotellets restauranger och barer. Det passar perfekt på dina golfdagar då banan ligger precis utanför hotellet. Dessutom får du en middag på en av flera restauranger en dryg kilometer från hotellet, i Makadi Bay.

På Jaz Makadi Star & Spa får du en vistelse med fokus på avslappning. Som namnet antyder har hotellet specialiserat sig på spa-behandlingar och att få sina gäster att trivas. Du kan få allt från traditionell egyptisk behandling till thailändsk massage och europeisk massage som vi känner den. Eller varför inte prova på en ansiktsbehandling eller hamam?

Hotellet har en strand som man delar med andra Jaz-hotell där solsängarna kan nyttjas kostnadsfritt av dig som gäst. Här finns även en bar som ingår i all inclusive-erbjudandet. I det kristallklara vattnet kan du svalka dig genom att ta en snorkeltur och spana in Röda havets alla färgglada fiskar? Blir du törstig kan du beställa nåt i strandbaren.

Rummen är fräscha och ljusa och modernt inredda och samtliga har balkong eller terass mot trädgården.

I all inclusiven ingår frukost, lunch (a la carte) och middag (buffé), samt snacks och lokala drycker (alkohol, vin, öl, läsk och mineralvatten) i hotellets barer. Dessutom får du en middag på en av flera restauranger utanför hotellet, i Makadi Bay.

Vädret i Makadi


Text: • 2023-08-14
PartnerEaston GolfEgyptenGolfresorMadinat Makadi Golf
Scroll to Top