Annons

Det vilar en magisk atmosfär över Slottsbanan på Ålands GK // Foto: Jacob Sjöman

Här är Nordens nya golfparadis

Ålands magiska miljö och kompletta utbud imponerar.

Text: Ålandhotels/Ålands GK /Svenskgolf.se • 2023-06-07 Uppdaterad 2023-06-07

Golfturismen är en verksamhet som befinner sig i evig förändring. Många destinationer håller år efter år men samtidigt kommer nya som vill ta sig in och erbjuda en annorlunda upplevelse. Åland har lockat golfare tidigare men de senaste åren har den lilla ön mellan Finland och Sverige visat upp sig ordentligt med proffstävlingar, marknadsföring, och golfanläggningar som håller hög klass och som dessutom existerar i en sagolik trollsk miljö som knappt finns att hitta någon annanstans. Ålands miljö är magisk och i kombination med stadskänslan i Mariehamn är det en golfdestination som håller allra högsta kvalitet.

Att resa till Åland via färja är relativt enkelt och billigt och tar kortare tid än att exempelvis flyga till Spanien eller Belek. Har ni inte funderat över Åland som golfresmål tidigare kan det verkligen vara dags att se vad som erbjuds.

MAGISK GOLF

Foto: Jacob Sjöman

Ålands Golfklubb är en av de anläggningar som det talas absolut mest om i Norden just nu. Slottsbanan arrangerade under 2022 Åland Ladies Open på Ladies European Tour och fick stort beröm från spelarna som älskade den trollska, magiska känslan som vilar över anläggningen. Tävlingen vanns av fransyskan Anne Charlotte Mora, ett slag före svenskan Lisa Pettersson och från flera av Slottsbanans hål har man en vidunderlig utsikt över havsviken och slottssundet strax intill. Trots att Slottsbanan bara mäter drygt 5 800 meter från bakersta tee erbjuder den en riktig utmaning med sina nya väldesignade greenområden, hela Slottbanan renoverades grundligt 2020 av den danska arkitekten Philip Spogárd. Ålands Golfklubb rankas alltid högt bland de finska golfklubbarna och vid senaste rankingen är Slottsbanan på plats nummer 3 och anläggningens andra 18-hålsbana, Kungsbanan, på plats 14.

Foto: Jacob Sjöman

Kungsbanan är ett ypperligt komplement till Slottsbanan och ringlar sig fram i skogsmiljö med lite tajtare och trixigare hål varvade med öppnare hål. Kungsbanan är mer kuperad och man behöver hålla i bollen och spela smart från tee för att kunna scora bra. De två 18-hålsbanorna kompletteras av den lättspelade och fina korthålsbanan Prinsessan, som passar utmärkt om man har lite kort om tid eller om man vill ut och spela några hål med barnen.

Njut av alla vackra vyer av havet, och de dramatiska och väldesignade greenområdena kräver verkligen precision och spanska handleder för att inte tappa slag. Ålands Golfklubb ligger mitt på Kastelholm på Ålands huvudö, cirka 25 minuters resa från Mariehamn.

VARIERADE MÖJLIGHETER TILL BOENDE

Det är inga stora avstånd någonstans på Åland och oavsett vilken typ av boende man väljer har man nära till allt.

Ålandhotels har tre hotell i centrala Mariehamn som siktar in sig på lite olika målgrupper.

För den kräsne gästen finns Hotell Pommern mitt i Mariehamns centrum. Pommern är ett nyrenoverat och fräscht hotell med bra kapacitet och dessutom en av Mariehamns trevligaste och mest smaksäkra restauranger, Kvarter 5.

I mellanprisklassen hittar man Hotell Savoy som också finns i centrala Mariehamn och som erbjuder en lugn miljö med bastu och pool samt närhet till alla Mariehamns restauranger och nöjen.

Lite förmånligare och beläget i Mariehamns västra hamn hittar man Hotell Adlon som också är ett väldigt populärt boende för golfgäng, inte minst tack vare att hotellet har en egen sportbar och pizzeria som är mycket omtyckt och välbesökt. Adlon ligger nära hamnen och bara en kort promenad från färjeterminalen.

Ålandhotels kan hjälpa gäster med hela golfbokningen och ser till att allt fungerar smidigt. Man kan via Ålandhotels boka båtresor till och från Åland, boende på Åland, bokning av starttider och vid behov även transporter till och från golfbanan. Man garanterar dessutom bästa pris om man bokar via nätet.

HITTA GOLFPAKETET SOM PASSAR DIG

Om ni vill hitta ett golfpaket som passar just er så hittar ni de bästa priserna på alandhotels.fi. Kontakta Ålandhotels via mejl eller telefon för att få det mest förmånliga rondpriset på Ålands Golfklubb och att resan från Sverige och allt runtomkring boendet är klart i förväg. Inget krångel, bara golf.


Text: Ålandhotels/Ålands GK /Svenskgolf.se • 2023-06-07
PartnerÅlands GKPartner
Rulla till toppen