Annons

FootJoy firar 100 år under 2023 och kommer att bjuda på mängder av nyheter under året // Foto: FootJoy

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med FootJoy/Acushnet
Partner

Suveräna skomärket firar 100 – störst på PGA Tour sedan 1945

Har skapat skor för alla sedan 1923.

Text: FootJoy/Svensk Golf • 2023-05-30 Uppdaterad 2023-06-05

I år fyller FootJoy 100 år och man kommer att se till att fira sitt jubileum ordentligt under 2023. Sedan starten 1923 har FootJoy utvecklats till ett sko- och klädmärke som spelare på alla nivåer över hela världen litar på. Tack vare FootJoys unika hängivenhet och kärlek till spelet golf har man under en lång tid varit det skomärke dit såväl amatörer som tourproffs vänder sig för att hitta de skor som ger både komfort och stil. FootJoys obevekliga och envisa engagemang för utveckling, uppfinningar, bättre prestanda, stil, komfort och kvalitet har gjort FootJoy till ett av golfbranschens absolut mest respekterade och pålitliga varumärkesnamn. FootJoy har varit det största skomärket i varenda tävling på PGA Tour ända sedan 1945.

Sömmerska skapade namnet

År 1923 introducerade företaget Field & Flint Company en ny skoserie. Namnet och varumärket har sitt ursprung i en namntävling på företaget där en kvinnlig medarbetare i sömnadsrummet i Brockton, Massachusetts, lämnade in en idé för ett nytt namn för de nya skorna: FootJoy. Det som inleddes med namntävlingen för 100 år sedan har vuxit och genom arv av ledarskap utvecklats till den dominanta position i toppen som företaget har idag 2023, 100 år senare. Och år 2023 kommer att präglas mycket av glädje och nya skomodeller. Man har redan under året introducerat den helt nya modellen HyperFlex Carbon som är förstärkta med en specialgjuten kolfiberplatta som stabiliserar din sving och maximerar energiöverföringen. HyperFlex har den absolut senaste tekniken och ger dina fötter och din kropp all den stabilitet och bekvämlighet som överhuvudtaget är möjligt.

100-årsjubileumet kommer att firas med en mängd andra nyheter och exklusiva skosläpp under 2023. Ett projekt som redan är sjösatt är FitLab, som introducerades på PGA Show i januari. FootJoys egen forskning visar att ungefär 70 procent av golfarna har fel storlek på sina skor, och en korrekt passande sko kan vara en avgörande detalj för ditt golfspel.

FitLab fungerar så att man mäter varenda del av din fot, ställer några frågor, och rekommenderar sedan den bästa storleken och stilen på skon baserat på exakta mått. Att hitta rätt sko för dig har aldrig varit lättare.

FootJoys utveckling under 2000-talet:

2001: FootJoy lanserar Contour Series-serien, som under sin sin peak står för nästan 15 procent av alla golfskor som säljs i USA.

2003: MyJoys, de första anpassningsbara golfskorna, gör debut och inkluderar även anpassningsmöjligheter och unika läderalternativ.

2006: BOA-snörningssystemet introduceras som en funktion i ReelFit-skon, vilket gör att golfskor kan fästas säkert med hjälp av en applicerad cirkel, utan traditionella snören.

2008: Den exklusiva golfhandsken PureTouch Limited lanseras och vinner snabbt popularitet bland elitspelare.

2010: Varumärket säkrar plats nummer ett i kategorin regnkläder.

2012: FootJoy går in på den totala marknaden med golfkläder för män, med fokus på aktiva spelare och företaget tecknar Steve Stricker som sin första varumärkessupporter.

2015: Når milstolpen 250 miljoner sålda handskar över hela världen.

2016: Med lanseringen av FJ Golfleisure expanderar FootJoy till kvinnliga prestationskläder.

2018: Den handgjorda, lyxiga prestandaskon FJ 1857 gör sin debut.

2021: FJ moderniserar klassikerkategorin med Premiere Series, som omedelbart blir den mest populära skon på touren med spelare som Justin Thomas, Max Homa, Will Zalatoris med flera.

2023: FootJoy fyller 100 år.

FootJoy har idag fem olika linjer av skomodeller som man arbetar med. Allt från de traditionella klassiska skorna i dagens tappning till ultramoderna tekniska, lätta skor i unik design. Här nedanför kan ni stifta bekantskap med de olika linjerna och hitta den stil som passar er bäst.

Classic:

Skokategorin Classic inkluderar de historiska modellerna från Premiere Series och Traditions, för såväl män som kvinnor. Dessa modeller är vanligtvis de som golfare förknippar med FootJoy. Classic passar den kräsna golfaren som föredrar en mer klassisk look, men med modern teknik som inkluderar premiumkonstruktion, komplett stöd och hög prestanda även i yttersulan, för att nämna några av Classics mest utmärkande drag.

Casual:

I kategorin Casual-skor ingår modeller anpassade för hängivna golfare som föredrar en mer avslappnad look, både på och utanför golfbanan. Dessa modeller är också perfekta för träningsändamål, eller som en sko att använda direkt från kontoret till golfbanan utan att byta. Mångfacetterad och modern.

Modern Tech:

Modern Tech-kategorin har ett brett utbud av modeller med högteknologiska funktioner. En kategori som passar alla hängivna golfare som föredrar ett modernare utseende, men också funktioner som hjälper till att ge optimalt stöd och komfort när de spelar eller tränar.

Athletic:

Athletic-kategorin har ett brett spann av modeller som är anpassade för moderna golfatleter. Modeller med innovativ teknik som gör långa dagar på golfbanan möjliga, tillsammans med andningsbar och vattentät prestanda för att nämna några funktioner. Smidiga, stabila och snygga.

FootJoy har dessutom en speciality-line för både damer och herrar med unika, annorlunda modeller för spelare som verkligen vill sticka ut genom design och unika skor.

Under 2023 kommer företaget att synas extra mycket i Sverige i samband med Scandinavian Mixed, vår unika proffstävling där damer och herrar spelar mot och med varandra, som ingår i både DP World Tour samt Ladies European Tour. FootJoy är officiell partner och kommer under årets tävling på Ullna Golf & Country Club att ha ett 100 kvadrameter stort tält där man erbjuder ett specialanpassat och attraktivt produktsortiment.

FootJoy kommer dessutom att ha sin främsta specialist där för alla som vill testa och prova ut skor genom shoe-fitting med företagets avancerade 3D-scanner. FootJoy har också tagit fram en färgglad sommarkollektion för att inspirera och sprida glädje och sommarkänsla på området under Scandinavian Mixed.

Varmt välkomna till Ullna i sommar för att träffa oss på FootJoy.


Text: FootJoy/Svensk Golf • 2023-05-30
PartnerFootJoyGolfskorPartnerUtrustning
Scroll to Top