Annons

På Vara Bjertorp GK kan ni uppleva toppgolf i kombination med boende i en härlig slottsmiljö // Foto: Vara Bjertorp GK

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Vara Bjertorp GK/Bjertorp Slott
Partner

Toppgolf och slottsvistelse i samma paket

Vara Bjertorp har allt för såväl den kräsna golfaren som för livsnjutaren.

Text: Vara Bjertorp/Bjertorp Slott/Svensk Golf • 2023-05-22 Uppdaterad 2023-05-22

Vissa anläggningar i Sverige bara har det där lilla extra. Något som gör att man vill återvända igen och igen och igen.

Vara Bjertorps GK med intilliggande Bjertorps Slott är en sådan, med det bästa av två världar. Spela en rond på Västergötlands vassaste bana samtidigt som ni vid sidan av golfen njuter av en lyxig, bekväm slottsvistelse på Bjertorps Slott. En golfsemester på egen hand, en helg med kompisgänget med golf och avkoppling. Allt fungerar lika bra på Bjertorps Slott.

Golfen

Vara-Bjertorp GK

Mitt på Västgötaslätten ligger Vara-Bjertorp GK. En fantastiskt vacker och utmanande golfbana som invigdes 1990. Banan ligger i anslutning till Bjertorp Slott, vilket gör att du som besökare på slottet enkelt och snabbt kan traska ner och spela golf, träna eller slå en hink bollar på rangen. Även om golfbanan ligger i en idyllisk och rogivande miljö är den utmanande för alla typer av spelare, oavsett vilket handicap du har. Banan har under många år utsetts till distriktets bästa bana av tidningen Golf Digest och den rankas högt bland alla banor i hela Sverige med sina snabba, jämna greener, hårda fairways och välskötta banområde. Anläggningen är känd för att lyckas med konststycket att hålla 18-håls banan i utmärkt kondition hela säsongen och den erbjuder park- och hedgolf med strategiska undertoner som alternativa spelvägar och utslagsgivande greener. 

Restaurang: Ja
Kiosk: Ja
Golfbilar: Ja
Golfvagnar: Ja
Golfshop: Ja

Boendet

Bjertorp Slott

Bjertorps Slott är golfbanans närmaste granne, med bara rangen mellan bana och slott. Slottet är Sveriges yngsta från jugendperioden, ritat av dåtidens stora arkitekt, Ferdinand Boberg, år 1914. Idag är slottet en populär destination för såväl golfare som cyklister, vandrare och livsnjutare. Slottets restaurang är årligen omnämnd och poängbedömd i Sveriges ledande restaurangguide – White Guide. 

Här kan man njuta av slottsrestaurangens kreativa skapelser med härliga smaker och råvaror från traktens leverantörer. En passande dryck väljer du från slottets egen vinkällare. Bjertorps Slott har alltid stort fokus på lokala och hållbara råvaror, producerade och förädlade i Västsverige och ni kan lita på att maten alltid är fräsch och med hög kvalitet.

Här kan ni läsa mer om alla Bjertorp Slotts golfupplevelser.


Text: Vara Bjertorp/Bjertorp Slott/Svensk Golf • 2023-05-22
PartnerBjertorps SlottVara Bjertorp GKVeckans banaVeckans golfbana
Scroll to Top