Annons

Inledningshålet på Östersund-Frösö GK kan verkligen ta andan ur dig // Foto: Östersund-Frösö GK

Sveriges vackraste bana storsatsar på kvalitet

Östersund-Frösö GK vill satsa sig ur lågkonjunkturen.

Text: Östersund-Frösö GK/Svensk Golf • 2023-05-15 Uppdaterad 2023-05-15

Östersund-Frösö GK har länge varit en av de vackraste och mest spektakulära golfbanorna i Sverige och med sina fantastiska výer över Storsjön kallas Östersunds inledningshål ofta för Sveriges vackraste. Enligt klubbchefen Dennis Sandström är målsättningarna för anläggningen höga inför framtiden.

– Klubbens målsättning är att satsa sig ur denna lågkonjunktur för att sätta Östersund Frösö Golfklubb på Sveriges golfkarta igen som en bana och destination dit golfare från hela Sverige vill besöka, berättar klubbchefen Dennis Sandström.

Klubben har redan slutfört en mängd åtgärder de senaste åren och anläggningen förädlas och utvecklas kontinuerligt.

– Vi har redan renoverat fyra greener för att förbättra dess kvalité under 2021 vilket har gett ett fantastiskt resultat och är numera dom bästa på banan, förklarar Sandström.

Listan över arbeten som har – eller ska – påbörjas de kommande åren är imponerande. Målsättningen är att bli en ännu bättre bana och attrahera ännu fler gäster.

• Under 2022 påbörjades ett arbete med att byta ut bevattning runt greenerna.
• Under 2022 har nästan alla skogsområden rensats från sly för att skapa mer av en parkkänsla mellan hålen.
• Under 2022 påbörjades ett samarbete med länsstyrelsen för att ge en ökad biologisk mångfald där klubben jobbar för att skapa bättre förutsättningar för pollinerande insekter.
• Under 2022 flyttades fikastugan till en plats bredvid nionde hålets green. När man njuter av sin fika efter 9 hål har man numer en makalös utsikt över Storsjön och fjällen.
• Under våren 2023 tog klubben ner cirka 900 träd för att förbättra banans luftgenomströmning av vind och för att få in mer sol på våra greener. Som en liten bonus så kan man numera se Storsjön från nästan alla hål samt att vår vackra fjällvärld kommer fram från många fler hål än tidigare.
• Under maj 2023 så kommer banarkitekt Johan Benestam till klubben för att göra en ny Masterplan. Klubbens målsättning är att satsa sig ur denna lågkonjunktur för att sätta Östersund Frösö Golfklubb på Sveriges golfkarta igen som en bana och destination dit golfare från hela Sverige vill besöka.

För besökare med husvagn eller husbil finns fina möjligheter med 12 ställplatser med underbar utsikt i nära anslutning till klubbhuset och banan.

Klicka här för mer information.

Klicka på loggan här nedanför för att komma till hemsidan där ni kan få all information om klubben.


Text: Östersund-Frösö GK/Svensk Golf • 2023-05-15
PartnerÖstersund-Frösö GKPartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen