Annons

Frösåker Golf & Country Club bjuder på några av Golfsveriges absolut läckraste vyer // Foto: Jacob Sjöman

Sveriges mest populära golfanläggning – gästerna ger Frösåker höga betyg

Frösåker fick högst betyg av 129 anläggningar när gästerna fick lämna sina omdömen.

Text: Frösåker Golf & Country Club/Svensk Golf • 2023-05-09 Uppdaterad 2023-05-09

Det finns ett stort antal fantastiska golfanläggningar i Sverige. Men när gästerna i undersökningen Players 1st under 2022 fick lämna ett samlat omdöme i kategorierna Golfbana, Mat & Dryck samt Service och Upplevelse hamnade Frösåker Golf & Country Club allra högst upp av de 129 deltagande golfanläggningarna.

Den stora banan har sedan den skapades 1989 fått regelbundet beröm för både sin design och för den underbara miljön som den ligger i strax intill Mälaren utanför Västerås. Man utvecklar och förädlar sträckningen kontinuerligt och de första nio hålen är en kombination av mer öppen karaktär medan de sista nio tar sig ända ut till Mälarens kant. Frösåkers välkända avslutningshål ner mot klubbhuset är både vackert och en liten smula skrämmande på en och samma gång.

Frösåker Golf & Country Club har också sin lilla bana Links som verkligen är en kärleksförklaring till spelet Golf och den håller alltid hög kvalitet. Kalla det en korthålsbana eller bara en lekplats för golf. En bana med linkskaraktär både i design och estetik – där glest ruffgräs och markens varierande onduleringar färgar spelupplevelsen. Här samsas elitspelare med nybörjare som tar sina första staplande golfsteg.

Inspirationen hämtades från de vindpinade och de utsatta kustremsorna utmed de brittiska öarna där de klassiska linksbanorna funnits i århundraden.

Linksbanan med längder mellan 40-125 meter har ett tydligt fokus på en lekfull och rolig golfupplevelse. 

Frösåker Hotell bor du bekvämt i exklusivt inredda rum. Alla är dubbelrum varav tre rymliga superiorrum, med behagliga färger och unika materialval som skapar ett trivsamt och avkopplande lugn för dig som vill ha det skönt efter golfrundan eller den goda middagen.

Hotellet färdigställdes i augusti 2020 i ena vingen av den anrika stenladugården som utgör navet i Frösåker.

I den andra vingen hittat du restaurangen där du kan njuta av mat och dryck, tillagade och serverade med hängivenhet, glädje och värme. Restaurangen bjuder på en underbar utsikt över Mälaren. Från den nya takterrassen, i direkt anslutning till spa, bar och lounge, kan du också blicka ut över de sista nio hålen.

Egen våning

I en annan del av hotellet ligger Bon Ami, en egen, rymlig våning som passar för golfgänget, konferensen eller sällskapet som uppskattar en avskild plats att umgås på. Här erbjuder vi fyra smakfullt inredda dubbelrum varav tre med stora badrum. Vidare generösa sällskapsytor med soffgrupp, matbord och ett fullt utrustat kök.

Golfpaket

Välkommen att boka ett golfpaket på Sveriges populäraste golfanläggning 2022 (enligt Players 1st stora gästundersökning). I vackra Mälarlandskap finner du vår lovprisade 18-hålsbana som är en härlig utmaning för såväl elitspelare som medelgolfare. Restaurang och det nya, exklusiva hotellet inryms i den vackra stenladan ett stenkast från 1: tee.

I golfpaketet ingår:

· Boende i del av dubbelrum

· Frukost

· Trerätters middag

· En runda på 18-hålsbanan

Pris från 2195:-/person. Möjliga tillval är bland annat Spa och Padel.

För mer information om golf och boende på Frösåker Golf & Country Club, klicka på loggan här nedanför.


Text: Frösåker Golf & Country Club/Svensk Golf • 2023-05-09
PartnerFrösåker G&CCPartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen