Annons

Västsverige har ett brett utbud av anläggningar där man kan bo bra, äta gott och spela golf på banor av olika karaktär // Foto: Jonas Ingman

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Turistrådet Västsverige
Partner

Sveriges mest varierade golfdestination

Här finns allt från öppna seasidebanor till trixiga tekniska skogsbanor.

Text: Turistrådet Västsverige/Svensk Golf • 2023-04-28 Uppdaterad 2023-04-28

En av Sveriges största och mest varierade golfdestinationer bjuder på mängder av härliga upplevelser för dig som älskar ett behagligt liv och golf. Här hittar du allt från större golfanläggningar med internationellt renommé till mindre välkända banor som bjuder på fin, utmanande golf och underbara naturupplevelser. Vissa har närheten till havet som signum medan andra ringlar sig fram i vackra skogar och det finns verkligen ett brett golfutbud att välja mellan med en variation som kan ge olika spelupplevelser varje dag.

Bo på golfbanan

Vill du låta bilen stå och ägna all tid åt golf? Här hittar du golfpaketen där du bokstavligt talat bor med golfbanan runt husknuten. Checka in, njut av förstklassig mat och gå en runda eller två.

Här hittar du sex bekväma boenden med golfbanan alldeles runt knuten:

Skaftö Golfhotell – Skaftö GK

Öppna dörren från hotellet och kliv direkt ut på golfbanan. Passa på att njuta av Skaftös vackra skärgård med fina badstränder, skaldjurssafaris, kulturhistoria och god mat.

Välkommen till en unik och naturskön bana där Ladies European Tour har spelat ett flertal år. Skaftö är en relativt kort men mycket tekniskt krävande bana och på vissa hål har man en underbar utsikt över klippor och hav. Förstagångsspelaren vet aldrig vad som väntar bakom hörnet på Skaftö Golfklubb. Banan kräver observation av vindriktning och spel med “silkeshandskar” för att undvika bergsstudsar.

Bjertorps Slott – Vara Bjertorp GK

Bo över på slottet, avnjut en 4-rätters slottsmiddag, shuffleboard och spela på Västergötlands bästa golfbana.

Välskötta och vackra Vara-Bjertorp GK ligger i en fantastisk slottsmiljö mitt på Västgötaslätten med Bjertorp Slott som närmaste granne. Anläggningen är känd för att lyckas med konststycket att hålla 18-håls banan i utmärkt kondition hela säsongen och den erbjuder park- och hedgolf med strategiska undertoner som alternativa spelvägar och utslagsgivande greener.

Numera drivs även Golfrestaurangen av Bjertorps slott. Restaurangen ligger i det vackra klubbhuset som byggdes 1908, bara tre år innan jugendslottet stod klart och fick människor att vallfärda till Varaslätten.

Forsbacka Hotell och Restaurang – Forsbacka GK

Bo i anrik byggnad från 1747, i direkt anslutning till en av landets vackraste banor. Njut av en vacker herrgårdsmiljö och härlig golf med naturupplevelser runt knuten.

Runt en Forsbackasjön i Dalsland – de tusen sjöarnas land – slingrar sig landskapets vassaste golfbana. Få banor i Sverige har ett lika rogivande läge och dessutom är banan av högsta kvalitet med luriga jämna greener. Endast 15 mil från Oslo är Forsbacka Golfklubb utanför Åmål en fröjd för alla naturälskande golfare.

Klubbhuset ryms i en vit herrgårdsbyggnad från 1700-talet, med utsikt över Forsbackasjön och flera av de 18 hålen.

Tofta Herrgård – Lycke GK

Kombinera lyxigt herrgårdsliv och god mat med promenadavstånd till första tee. Dessutom riktigt vackert läge intill Tofta naturreservat.

Lycke Golfbana är en i många avseenden unik golfanläggning med delvis karaktär av seasidebana med utmanande bunkrar och modernt anlagda greenområden. Den varierade karaktären med ett antal öppna, ofta vindutsatta hål, blandat med tekniska trixiga skogshål har gjort anläggningen populär och den får ofta fina betyg av sina gäster. Lycke är en bana som ger dig många spännande golfupplevelser, oavsett vilken kategori av golfare du tillhör.

Knistad Herrgård

Här bor och spelar du på Knistads egen bana med alla bekvämligheter, övningsområdet och restaurangen inom kort gångavstånd.

Ståtliga Knistad Herrgårds golfbana ligger i ett naturskönt läge, mitt ute i det västgötska slättlandskapet strax utanför Skövde. Den natursköna, måttligt kuperade hedbanan har elliptisk layout och är ursprungligen ritad av den kända amerikanska bandesignern Jeremy Turner.

Banan erbjuder en väl avvägd blandning av både bunkrar och vattenhinder. Banan har cirkulär layout där Knistad Herrgård ligger i mitten. Här får uttrycket ”att bo på golfbanan” sin rätta betydelse och servicen vid sidan av banan är alltid av högsta klass och terassen ut mot 18:e hålet är en av Sveriges bästa.

Öijared Resort

Kombinera golf på tre olika banor med modernt boende, bastu och relax i Öijared Resort en halv wedge från första tee.

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången, en halvtimme från Göteborg, ligger Öijared Resort som har vuxit ut till en imponerande anläggning. De tre 18-hålsbanorna samt en elbelyst Multibana med golf, fotbollsgolf och frisbeegolf, gör Öijared till Sveriges största golfanläggning som dessutom har en mängd olika aktiviteter på området.

Banorna har skilda karaktärer, där park varvas med skog. Gamla banans ondulerade greener och strategiskt placerade bunkrar skapar utmanande spel och på Parkbanan finner du höjdpunkten redan på första tee, då den ligger på det arkitektritade klubbhusets gräsbeklädda tak.

Här finns anläggningarna där ni kan bo på banan och ha nära till golf

Här kan ni läsa mer om Västsveriges golfpaket

För mer information, klicka på loggan här nedanför


Text: Turistrådet Västsverige/Svensk Golf • 2023-04-28
PartnerPartnerTuristrådet Västsverige
Scroll to Top