Annons

Med rätt kläder från Abacus kan du känna dig bekväm oavsett väder och slippa tappa slag i onödan // Foto: Abacus

Därför gör kläderna skillnad – tjäna slag med rätt regnställ

Tappa inte onödiga slag på grund av fel kläder när vädret är utmanande.

Text: Svensk Golf/Abacus • 2023-04-17 Uppdaterad 2023-05-03

Vi vill utmana dig att tänka på hur dina kläder kan påverka din prestation på golfbanan. Kanske inte lika mycket som bollar och klubbor, men de senaste materialen, funktionerna och designen på dina kläder kan spela större roll än du tror. Du kan lägga timmar på lektioner och range för att fullända din sving och förbättra ditt närspel, men sen klä dig i plagg som hindrar dig från att utföra en full sving när det verkligen gäller. Kläderna är också så mycket mer än bara kläder; de skapar en känsla och identitet, samt bidrar med funktion. De kan till och med hjälpa dig till en bättre score.

Det är därför som bland andra elvafaldiga segraren på DP World Tour, Robert Karlsson, använder Abacaus kläder för att hålla sig torr och bekväm när han spelar på PGA Tour Champions.

För golfsvingen är en extrem rörelse, som kräver mycket mer av ett klädesplagg än om du bara skulle stå, gå eller sitta ner. Så att välja plagg med stretch som inte hindrar din sving är därför något av det viktigaste att tänka på när du väljer plagg att spela golf i.

Du behöver också ta hänsyn till att du är i konstant rörelse när du golfar. Det gör att din kropp alstrar värme, som i sin tur kan resultera i svett; svett som behöver transporteras bort från din kropp. Att samtliga plagg du bär har en bra andningsförmåga är därför grundläggande för att du inte ska bli fuktig och kall från insidan under golfrundan.

Vi på abacus® vill att du ska se kläderna som en del i din utrustning, som viktiga detaljer, som hjälper dig att kunna prestera på topp. Du kan lita på oss när det gäller funktionaliteten i kläderna, så att du kan fokusera fullt ut på ditt spel, oavsett väder.

Hitta det perfekta regnstället för just dig

Vilket regnställ som är bäst för just dig beror på hur mycket och hur ofta du spelar i regn. Går du ut i alla väder, även ösregn? Då bör du satsa på maximal stretch, lättvikt och andningsförmåga – abacus® Pitch. Eller undviker du helst en runda om mörka moln hopar sig på himlen? Då behöver du inte investera i lika hög nivå på andningsfunktion och stretch. Ett universalställ med meshfoder, som abacus® Links, som håller kvar lite mer av kroppsvärmen är förmodligen ett bättre val för just dig.

Med abacus® bra, bättre, bäst koncept hittar du den optimala funktionsnivån för just dina behov. Samtliga abacus® regnplagg är självklart både vind- och vattentäta, har tejpade sömmar och byxorna till våra regnställ finns i olika längder. De har också smarta detaljer som gör att de sitter bekvämt, så att du kan njuta av din golfrunda, även när det regnar.

abacus® Links
Ett slitstarkt regnställ med bra andningsförmåga – en favorit för såväl golfbanan som vardagen. Med 2-vägsstretch och isolerande meshfoder.

abacus® Bounce
Nästa generations regnställ byggt i 3 lager och som rör sig följsamt, mjukt och tyst. Både känns och ser ut som vanliga klädesplagg. Bounce finns även som sommarregnskollektion med t.ex. regnskjorta, hoodie och shorts.

abacus® Pitch
Ett regnställ för den kräsne golfaren, som inte nöjer sig med annat än det bästa. Ett lättviktsställ med 37.5 teknologi, som arbetar för att hålla ett optimalt mikroklimat inuti plaggen. Abacus® Pitch belönades nyligen med det prestigefyllda Editor’s Choice Award av den ledande brittiska golftidningen Today’s Golfer. Pitch fick priset för bästa regnjacka tack vare sin extremt låga vikt och mångsidighet. De uppmärksammade också den extremt höga nivån av töjbarhet – högst väsentligt i golfsvingen.

abacus® regnplagg för herr >>

abacus® regnplagg för dam >>


Text: Svensk Golf/Abacus • 2023-04-17
PartnerAbacusPartnerRegnkläder
Rulla till toppen