Annons

Hooks underbart vackra och roliga parkbana har skänkt glädje åt många golfspelare genom åen // Foto: Hooks Herrgård

Golfparadiset i de småländska skogarna

Kärleken till golf driver arbetet på Hooks Herrgård

Text: Hooks Herrgård • 2023-04-11 Uppdaterad 2023-04-11

På Hooks herrgård genomsyrar golfen allting som görs. Direkt när man svänger av riksväg 30 och rullar över den lilla bron in till anläggningen känner man hur golflusten vaknar, och när man ser hålen längs med hokasjön och den mäktiga herrgården förstår man att man hamnat helt rätt om man letar efter kombon golf, god mat och avkoppling.

Hooks fyra första golfhål byggdes 1934. Sedan dess har banan vuxit och fått ett syskon och tillsammans har båda banorna förädlats, moderniserats och byggts om till dagens två 18-hålare som kompletterar varandra utmärkt och som ger en variation och spelglädje som är sällsynt i Sverige.

På Hook möts du av golfvyer och dramatiska slag runt Hokasjön // Foto: Hooks Herrgård

Parkbanan är kanske den av Hooks banor som oftast betraktas som vassast. Parkbanan bjuder på magiska vyer längs sjön och är en blandning av smala tekniskt krävande hål och lite öppnare längre hål där man kan tillåtas sträcka ut och bomba på ordentligt med drivern.  

Skogsbanan är lite tajtare, lite knixigare och där handlar det mycket om att hålla bollen i spel från tee och krydda säkerheten med ett vasst wedge- och puttspel. Man kan naturligtvis också utmana några av Skogsbanans lite kortare hål med drivern och jaga möjligheten att få till en riktigt bra score.

När det gäller boendet så finns alla möjligheter att hitta vad man söker på Hooks Herrgård. Antingen bor man i Herrgården, i flyglarna eller i någon av de mysiga och bekväma sidobyggnader som finns. Totalt finns det 103 underbara rum på anläggningen av olika storlek och oavsett om ni är på konferens, kompisresa med golfgänget eller en romantisk weekend så lovar vi att ni kommer att stortrivas och må riktigt gott.

På Hooks Herrgård finns en mängd olika boendealternativ i 103 rum // Foto: Hooks Herrgård

Det är förmodligen därför som Tidningen Golf Digest 2018 utsåg Hook till Sveriges bästa golfhotell med motiveringen: ”Som golfhotell är Hooks Herrgård ett mindre svenskt standardverk. Med två 18-hålsbanor som kompletterar varandra väl får vi både det vackra och lekfulla på parkbanan och det mer utmanande och trolska på skogsbanan. Allt finns inom räckhåll, en kort promenad från det nav som den vackra herrgårdsbyggnaden utgör. Förutom golfen blickar vi också mer än gärna mot Hokasjön från någon av poolerna i den spektakulära spaanläggningen. En vy som också kan avnjutas i restaurangen där köket fortsätter att hålla en hög och stabil nivå”.

Restaurang och spa finns i huvudbyggnaden och spaavdelningen har en underbar utsikt ut över sjön. Det finns en mängd olika paket att välja mellan. Klicka här för mer info om Hooks Spa.

Hooks Herrgård har ett spa med utsikt utöver det vanliga // Foto: Hooks Herrgård

Hooks Herrgård är inte bara experter på golf, man är nästan lika bra på att arrangera festligheter för privata sällskap eller företag. Klicka här för att läsa mer om restaurangen och festlokaler.

Ta chansen och unna dig en upplevelse utöver det vanliga i vardagstristessen.

Hooks Herrgård på sommaren är en oslagbar kombo.


Text: Hooks Herrgård • 2023-04-11
PartnerHooks HerrgårdPartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen