Annons

Landskrona GK har öppnat för året och man har fint skick på båda sina banor som bjuder på underbara vyer mot Ven och Danmark // Foto: Landskrona GK

Landskrona – en dröm för golfintresserade

Har haft öppet sedan årsskiftet med två banor i toppskick.

Text: Landskrona GK • 2023-04-04 Uppdaterad 2023-04-04

Underbara Landskrona Golfklubb vid Kungsgården Erikstorp strax norr om centrum har verkligen utvecklat anläggningen under en lång period. Man har idag två 18-hålsbanor av hög kvalitet, ett rangeområde på 3 200 kvm med toppmoderna målområden i konstgräs på rangen som inbjuder till träning och lek. Lägg till det att man renoverat klubbhuset, har golfmuséet i sina lokaler och att man har två restauranger som tjänar lite olika syften, så förstår ni att Landskrona är en dröm för golfintresserade.

Anläggningen har vuxit ut till en av Sveriges bästa och mest populära, dels tack vara sina två fina banor, som kompletterar varandra utmärkt, dels på grund av att man erbjuder högklassig mat samt trivsamt boende på anläggningen eller strax intill. Självklart möts man också av god service.

Så här har man förädlat banorna och anläggningen:

1987: Invigning av Hildesborgsbanan som ritades av Åke Persson

2007: Ombyggnation av greenområdena på Erikstorpsbanan inleddes, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain

2010: Utbyggnad av Hildesborgsbanan till par 70, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain

2016: Ny sträckning båda slingorna Erikstorp och Hildesborg inklusive nybyggnation av sex nya hål, arkitekt Johan Benestam

2021: Nya målområden i konstgräs på drivingrangen, arkitekt Johan Benestam

2022: Nytt klubbhus med nya ytor som hänger ihop bättre .

Efter att ha färdigställt det nya klubbhuset förra året skänkte man ytterligare en dimension till anläggningen som redan är i toppklass. Och det nya året kunde inte ha börjat bättre, båda banorna har varit öppna under en tid och från och med april så hålls båda Erikstorp och Hildesborg öppna samtidigt, båda är i fenomenalt skick för årstiden.

– Övervintringen av båda banorna har varit mycket god. Greener och teeområden är i stort sett helt befriade från svampangrepp. I helgen hade vi en del grupper från Göteborgsområdet och Norge som var helt lyriska över den fina rullen så här tidigt på året. Banorna har varit öppna till och från sen årsskiftet och är endast stängda om det är snö, frost eller om det är för blött. Vi brukar alternera banorna så att ena veckan är Erikstorp öppen och vice versa. Från den gångna helgen så är båda banorna öppna, berättar klubbchefen Patrik Brorsson.

Patrik Brorsson beskriver anläggningens två banor så här:

Erikstorp har mer links/seaside karaktär där några hål löper längs med kusten. Erikstorp bjuder på storslagna vyer ut mot Öresund och några av hålen spelas i riktning mot både Ven och Köpenhamn, det är till och med så att man kan sikta mot Kyrktornet på Ven på andraslaget på hål fem. Hildesborg, den ”nyaste” banan, redesignad av Johan Benestam 2017, bjuder på mer hed- och parkkänsla. Den är något kortare där första nio hålen är flacka medan sista nio bjuder på lite mer kuperad terräng. Även här får man storslagna vyer på de sista nio hålen men banan går aldrig hela vägen ner till havet. Lite unikt är att båda banorna avslutar precis framför klubbhuset så att man har nära till det 19:e hålet, berättar Brorsson.

– Vi är även lite stolta över att vi har två restauranger på klubben. Brasseriet där man snabbt ska kunna få sig en god burgare eller en fräsch sallad direkt efter att man spelat färdigt. Har man ett golfpaket så brukar man landa på Kv Erikstorp som ligger 20 meter från Brasseriet och där serveras man ett koncept som kallas för matresan med olika smårätter. Där finns även stenugnsbakad pizza för den som gillar det. Ute på banorna möts man nu också av en helt nybyggd kiosk sedan 2022 där man kan gå in och värma sig om det lite ruggigt väder.

För alla som är intresserade av att besöka Landskrona GK så finns en mängd olika alternativ när det gäller boende och hur man vill lägga upp sin vistelse. Klicka på klubbmärket nedanför så kommer ni till klubbens hemsida där ni kan läsa mer om anläggningen och vad man erbjuder.


Text: Landskrona GK • 2023-04-04
PartnerLandskrona GKPartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen