Annons

Köpings GK är en komplett anläggning där ni kan njuta av golf, boende och underbar mat // Foto: Köpings GK

Komplett anläggning fyller 60 år

Köpings GK har utvecklats till en av Sveriges mest spännande golfdestinationer.

Text: Köpings GK • 2023-03-27 Uppdaterad 2023-03-27

Natursköna Köpings GK bildades sommaren 1963.

I år fyller den energiska och aktiva klubben 60 år och det är idag en anläggning som har det mesta både på och utanför själva golfbanan. Klubben har utvecklat alla delar genom årens lopp och har vuxit ut till en mycket komplett anläggning med hög framtidspotential . Själva banan är en tekniskt krävande bana i park- och skogsmiljö med par 70, som nyinvigdes 2016 med greener och greenområden byggda enligt USGA-standard vilket höjt kvaliteten på puttytorna och gjort dem snabba och jämna under stora delar av spelsäsongen. Vackra Valstaån rinner genom banan och är en naturlig del av de många risk and reward-element som kännetecknar en del av hålen.

Vid sidan driver klubben i egen regi Restaurang Korslöt som serverar dagens lunchbuffé och middagar. Restaurang Korslöt arrangerar också temakvällar, ölprovningar och after work vid behov. Namnet Korslöt kommer från en forntidsborg, Korslöt Skans, med anor från Järnåldern/Vikingatiden, bara några minuters promenadväg från anläggningen.

Vill man njuta av både golf och mat och dessutom bo komfortabelt så har Köpings GK 28 gästbäddar i sex olika stugor, och möjligheterna att sova gott på natten får anses goda då alla stugor är utrustade med lokalproducerade sängar från Hästens. Korslötstugan är den största med plats för större sällskap och tio bäddplatser. Just utanför stugan finns egen grillplats och ett motionsspår för alla som tycker om att jogga, promenera eller cykla MTB.

Vill man hellre bo i sin egen husvagn eller husbil så har klubben mycket fina ställplatser som invigdes 2021. Här finns åtta platser med konstgräs och utsikt över åttonde hålet, bara några steg från övningsgreenen och ett par minuter från klubbhuset och restaurangen.

Klicka på bilden nedan för mer information om boende på Köpings GK.

För alla som vill utveckla sitt golfspel och putsa bort lite rost från vinterdvalan erbjuder Köpings GK både nybörjarkurser och avrostningskurser under våren i ett alldeles nytt fräscht samarbete med Matz Evensson Golf Academy. Man kan också skräddarsy kurser eller sikta in sig på särskilda delar av spelet som man behöver lite extra hjälp med.

Klicka på bilden nedan för att se vad som kan passa just dig.

Det är således en mycket pigg klubb som firar 60 år under 2023 och Köpings GK utsågs till Årets Besöksmål i området 2022 av Västra Mälardalen i Samverkan, en ekonomisk förening som arbetar med samverkan och nätverkande i kommunerna Köping, Arboga och Kungsör.

Vill ni veta mer om golfpaket, boende, greenfee eller vad som händer på Köpings GK, klicka på loggan här nedanför så kommer ni till klubbens hemsida där ni kan hitta mycket mer information.


Text: Köpings GK • 2023-03-27
PartnerKöpings GKVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Rulla till toppen