Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Thailands Turistbyrå
Partner

Anläggningen som har allt – expertens tips

Chiang Mais vassaste banor rankade – anläggningen som har allt.

Text: Thailands Turistbyrå • 2023-01-17 Uppdaterad 2023-01-19

Kenneth Nilsson, har varit verksam i golfindustrin sedan 1975 och har tillbringat mängder av år i Thailand och framförallt då i Chiang Mai. Få människor kan golfen i området bättre än Kenneth och hans fru, Tip, som dessutom gått caddie på en av områdets absolut bästa banor, Mae Joe Golf Resort, länge. Under många år arbetade Kenneth som instruktör både i Sverige och Thailand beroende på var i säsongen han behövdes mest och han var bland annat Resident Professional och golfansvarig chef på vackra Chiang Mai Highland Golf & Spa Resort.

Kenneth Nilsson har arbetat i Chiang Mai länge och kan områdets golf bättre än någon annan.

Kenneth och Tip spenderar minst, ofta mer än, sex månader tillsammans i Thailand och Chiang Mai varje år – och golfen är ett gemensamt intresse som förenar. Här nedanför kan ni ta del av Kenneths expertis på området och han vet vilka banor som håller högst klass oftast. Golfen i Thailand präglas av extremt hög nivå på servicen där de anställda verkligen lägger ner sin själ på att göra just din golfdag till den bästa. Och Kenneth berättar vidare att kvaliteten på banorna håller en finish som överraskar de flesta. Det är manikyr på hög nivå som ger en golfupplevelse utöver det vanliga.

Chiang Mai Highland Golf & Spa Resort har utmanande greenområden // Foto: Peter Cordén.

Det finns ett femtontal golfanläggningar inom kort avstånd från Chiang Mais centrum. När Kenneth ska ranka banorna i närområdet sätter han ett Must-play på Chiang Mai Highland Golf & Spa Resort, vilken han rankar som områdets vassaste anläggning. Det är en anläggning som har allt från golf i aboslut toppklass till boende och avkoppling av samma höga kvalitet.

Chiang Mai Highland Golf & Spa Resort är områdets bästa anläggning, enligt Kenneth Nilsson // Foto: Peter Cordén.

• Chiang Mai Highland Golf & Spa Resort

– Här är allt av högsta klass och vill man lyxa till det ordentligt tar man in på resorten och njuter av lite bad i poolen och underbar mat i restaurangen.

Mae Joe Golf & Spa Resort.

• Mae Joe Golf & Spa Resort

– En fin bana med spännande och utmanande design som ligger centralt och har nära till allt. Smidig att ta sig till och service av toppklass.

• Hariphunchai Golf Club

– En niohålare som alltid håller högsta klass på skötsel och kondition som dessutom är riktigt rolig att spela. Om man inte riktigt har tid för 18 hål någon dag passar Haripunchai perfekt.

• AlpineSummit Green ValleyRoyal Chiangmai, Attitaya och Inthanon Golf Resort.

– Alla dessa banor är bra och svåra att skilja åt. Man får kika lite på dagskonditionen och välja, men oavsett val blir man garanterat inte besviken. Det är högklassiga anläggningar allihop.

Chiang Mais kvällar kan ge underbara golfupplevelser // Foto: Peter Cordén.

Här kan ni läsa mer om golfen i Thailand

Under golflediga dagar…

Så skulle jag faktiskt välja att använda mig av någon av alla lokala ”upplevelsefirmor” som vet vad de gör, då sparar man både tid och energi och får oftast en upplevelse utöver det vanliga.

Utbudet är enormt oavsett om ni är ute efter kultur, tempelbesök, djungeläventyr. mer aktiva sysslor eller att besöka en djurpark.

Mitt personliga favoritprogram tar mig runt det stora berget Doi Suthep. Jag stannar inte bland fyrhjulingar och ormtjusare , skjutbanor och Tiger Kingdom i Mae Rim.

Åk istället upp på berget och kör till Queen Sirikit Botanical Garden. Njut av den fantastiska blomsterprakten, besök olika klimatzoner och kika på det färgrika och generösa utbudet av hantverk, kryddor och frukt.

Åk sedan vidare till Panviman Resort som hänger som ett Tibetanskt kloster längs en bergvägg med underbar mat och en vidunderlig utsikt från restaurangen. Har man tid och lust så kan man slappna av i deras underbara spa en stund och verkligen skämma bort sig själv. Det gör underverk för kroppen inför kommande golfdagar.

Om man vill ta sig till en oerhört spännande anläggning utanför Chiang Mai, men ändå inom rimligt avstånd, tipsar Kenneth om en relativt dold pärla, cirka två timmars bilväg bort.

MAE MOH utan tvekan. Banan ligger på kanten av en enorm lignitgruva med stort fint klubbhus och moderna faciliteter. Där är märkligt ofta lite folk på vardagar. Banan har mycket spännande design, bra nivå på skötsel och alltid högklassig service och trevlig personal. Anläggningen drivs av EGAT och man passerar ett antal enorma kraftvärmeverk på vägen dit. Ta gärna en sväng på deras museum där man kan lära sig hur jordens olika lager har uppstått och en hel del historia 50-100 miljoner bakåt, samt utvecklingen av verksamheten , spännande.

Från Chiang Mai tar det cirka två timmar en väg med bil men det är mestadels motorväg så det fungerar ganska bra.

Läs mer om Thailand genom att klicka här eller på loggan nedan.


Text: Thailands Turistbyrå • 2023-01-17
PartnerAmazing ThailandPartnerThailändska Turistbyrån
Scroll to Top