Annons

Nikons Coolshot-serie imponerar med hög pålitlighet, smarta funktioner och sin överlägsna optik // Foto: Nikon

Superkikaren imponerar med smarta funktioner

Nikons Coolshot-serie träffar rätt - varenda gång.

Text: Nikon • 2022-06-28 Uppdaterad 2022-07-08

Vilka egenskaper är viktigast när du ska köpa en ny golfkikare?

Snabbhet?

Tillförlitlighet?

Precision?

Stryktålighet?

Eller kanske utseendet?

De flesta vill ha en laserkikare som de vet att de kan lita på mäter rätt avstånd och en kikare som är lätt träffa målet med snabbt.

Oavsett vilka egenskaper du söker kommer du att hitta dem hos någon av Nikons tre modeller. En testpanel har använt alla tre i en mängd varierande väderförhållanden och blev imponerade av tillförlitligheten och kvaliteten rakt över linjen. Trots miserabelt väder under testet svek inte Nikons kikare vid ett enda mättillfälle.

Nikon Coolshot finns i tre olika modeller och de är laddade med finesser och smarta funktioner som ska göra ditt golfliv tryggare, snabbare och enklare.

Coolshot 50i är den billigaste kikaren i modellserien men låt inte det lura dig, detta är en hypereffektiv, träffsäker och snabb kikare med sex gångers förstoring. Det som imponerar mest med 50i är kvaliteten på optiken och användarvänligheten. Den passar perfekt i handen och displayen är knivskarp, det finns inget värre än när man har svårt att se målen på grund av att optiken inte presterar men här är allt tydligt och klart. Att träffa målen är lätt och Nikons metod att visa att man träffat flaggan, Locked on Quake, kommer direkt som en liten snabb vibration när du hittat rätt. Man kan både mäta det faktiska avståndet och det korrigerade avståndet med hänsyn till höjdskillnader och den lilla LED-indikatorn på framsidan av kikaren lyser för att tydligt visa när höjdkorrigeringen är avstängd och att kikaren är i läge för att använda vid tävlingsspel. Ett extra plus för den praktiska magneten som gör att Coolshot 50i går att fästa vid alla metalldelar på exempelvis en golfbil, smidigt i många situationer.

Fakta, Nikon Coolshot 50i

Vikt: 175 gram

Mätavstånd: 5-1 090 meter

Förstoring: 6x

Pris: 4 290 kr

Nikon Coolshot Lite är en riktig liten pärla. Den väger bara 170 gram och har kommer i snygg vit-grå färgsättning. Displayen med svarta tydliga siffror och symboler matchar kikarens färg och precis som på övriga kikare imponerar Coolshot Lite med sin bländande optik, siffrorna lyser starkt och tydligt så fort man trycker på mätknappen. Starkt solljus, mörker eller regn påverkar inte tydligheten tack vare Nikons system för antireflexbehandling som fungerar utmärkt i alla ljusförhållanden. Nikons stabiliseringsteknik, Stabilized, motverkar skakningar i stressiga situationer och Hyper Read-tekniken gör det enkelt att mäta snabbt och exakt oavsett om du letar efter flaggan eller ett träd eller en bunkerkant att ta dig över. I genomsnitt tar en sökning ynka 0,3 sekunder. Minstingen i serien levererar verkligen.

Fakta, Nikon Coolshot Lite

Vikt: 170 gram

Mätavstånd: 7,5-1 090 meter

Förstoring: 6x

Pris: 4 990 kr

Nikon Coolshot Pro II Stabilized är flaggskeppet i modellserien och den innehåller alla tänkbara funktioner som en seriös golfspelare kan tänkas behöva. Den knivskarpa OLED-skärmen ger en oöverträffad skärpa och djup när du letar efter mål på banan och med funktionen för kontinuerlig mätning kan du enkelt svepa över omgivningen och få exakta avstånd i realtid utan dröjsmål. Det gör användandet snabbt och effektivt och du slipper ödsla tid på att undra över om du träffat rätt. Nikons egen Locked on Quake ger dig information inom en halv sekund när du träffat flaggan vilket både skapar trygghet inför slaget och tid att värdera situationen utan att det tar onödig energi i anspråk. Coolshot Pro II Stabilized är kikaren som aldrig sviker. Den har fyra olika mätlägen men det mest imponerande med Coolshot Pro II Stabilized är just hur bra stabiliseringen fungerar. Hur mycket du än darrar i händerna och hur mycket det än blåser blir bilden knivskarp och stabil på ett ögonblick. Det är ovärderligt när man står och skakar och behöver ett precist mått.

Fakta, Nikon Coolshot Pro II Stabilized

Vikt: 180 gram

Mätavstånd: 7,5-1 090 meter

Förstoring: 6x

Pris: 5 990 kr


Text: Nikon • 2022-06-28
PartnerLaserkikareNikonPartner
Rulla till toppen