Annons

Forsbacka Golfklubb bjuder inte bara på fantastisk golf – utsikten över Forsbackasjön går inte av för hackor // Foto: Terje Olsen

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Forsbacka Golfklubb
Partner

Topprankade skönheten ska bli tourbana

Forsbackas unika kombination gör den svåröverträffad.

Text: Forsbacka GK • 2022-05-30 Uppdaterad 2022-05-30

Alla banor har sin egen utstrålning och charm. När det gäller Forsbacka GK utanför Åmål så har man dels ett unikt läge utmed undersköna Forsbackasjön, dels en harmonisk och spännande bansträckning som testar alla typer av spelare. Det i kombination med fin kondition och välskötta gräsytor ger en mix som ingen kan motstå. Forsbacka GK hamnar regelbundet i topp bland Dalslands banor och håller även måttet när jämförelser görs med övriga riket. Senast Svensk Golf rankade Sveriges banor hamnade Forsbacka på en fin 34:e plats och hela anläggningen utstrålar en kombination av historia, landsbygd och självfallet högklassig golf.

Forsbacka GK:s tillkomst i början av 1970-talet sägs ha sitt ursprung i att några av Billeruds medlemmar ville skapa en bana närmare Åmål. Nils Sköld anlitades som arkitekt och ritade en bana där samtliga 18 hål öppnades för spel under 1972.  Första nio hålen kan karakteriseras som en skog- och parkbana medan sista nio har betydligt mer vattenkontakt.

Flera av klubbens byggnader är dessutom enligt kulturminneslagen en del av rikets intresse för kulturmiljövård. Hotell Jägmästarflygeln byggdes 1747 och är klubben äldre huvudbyggnad, medan herrgården, som inrymmer restaurang och konferens, byggdes 1818.

På anläggningen Forsbacka Gård, som ägs av klubben, kan du utforska flera byggnadsminnesförklarade byggnader från 1700- och 1800-talet. Bland annat Jägmästarflygeln, som idag drivs som hotell, med smakfullt inredda rum där prioriteringen har varit att bibehålla tidsandan avseende färg och form. Hotellet ligger mellan 18:e green och övningsgreen med möjlighet till bokning av olika boende- och golfpaket.

På Forsbacka golfrestaurang serveras hotellfrukost, lunch, á la carte samt två- eller trerättersmiddag med tillhörande dryckespaket för bokade gäster. Du kan även köpa smörgåsar och hembakt fika i cafét. I köket används ingredienser av hög kvalité och våra kött- och mejeriprodukter är från Sverige. Vi strävar efter att laga och baka så mycket som möjligt själva och minska vårt matsvinn. Vår sommelier väljer ut våra viner och sätter ihop dryckespaket till middagarna.

Forsbacka har också en historik som tävlingsbana och från och med 2024 är det dags igen. Då ska Forsbacka stå värd för en tävling på MoreGolf Mastercard Tour, och man är redan igång med förberedelserna.


Text: Forsbacka GK • 2022-05-30
PartnerForsbacka GKPartnerVeckans banaVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top