Annons

Tour Response ger dig alla egenskaper som en tourboll ska ha, men till ett lägre pris // Foto: TaylorMade

Äntligen – en äkta tourboll till lägre pris

Ge TaylorMades nya bollar en chans – du kommer inte att ångra dig.

Text: TaylorMade • 2022-05-23 Uppdaterad 2022-05-23

Har du letat efter en tourboll till lite lägre pris? 

Nu finns TaylorMades helt nya, uppdaterade tredelsboll, Tour Response, som uppför sig och presterar precis som de bästa tourbollarna, men med en trevligare prislapp. 

Golfbollen är det enda i bagen som du verkligen inte kan vara utan, ändå är det många som bara spelar på vad som helst, istället för att verkligen hitta den bollen som kan lyfta spelet och ge lägre scorer. TaylorMade har bollar som passar alla typer av spelare, oavsett svinghastighet, och nya Tour Response ger dig alla egenskaper som de dyrare tourbollarna har men till ett lägre pris.

Tour Response

Skalet 

Det mjuka uretanskalet ger högre friktion och därmed bättre grepp mot klubbans skåror för optimering av spinn och kontroll, särskilt kring greenerna där de flesta spelarna vill ha en boll som känns mjuk och som spinner lagom mycket.  

Det helt nya Tour Flight-mönstret har grundare dimples men skarpare, brantare kanter, vilket skapar helt optimal aerodynamik, bollbana och bollhastighet. Mönstret har hämtats från TP5 och TP5x men finns nu också på Tour Response. 

Mellanlagret 

Tour Response har dessutom ett uppgraderat mellanhölje HFM Speedmantle™ innanför skalet som omsluter kärnan och ger ännu bättre energiöverföring och därmed högre utgångshastighet för hetare bollflykt.  

Kärnan 

Kärnan i Tour Response har lågt kompressionstal på 40 och i kombination med det mjuka uretanskalet ger det en tourboll med 70-kompression. Tack vare den förbättrade energiöverföringen via HFM Speedmantle fungerar Tour Response ändå bra för spelare med hög svinghastighet. 

Tour Response Stripe

Är helt enkelt en boll som ska hjälpa alla som tycker om att ha bra siktlinjer på bollen. 

Tour Response Stripe är utrustad med 360° Clearpath Alignment – en större centrumdel med unik och flerfärgad design – som ger högre synbarhet och underlättar siktet till exempel på greenerna. 

Soft Response 

Den mjukaste bollen i hela TaylorMades sortiment, med bara 50-kompression, som riktar sig mot duktiga spelare som har något lägre svinghastighet.  

Soft Response är tredelad och har ännu mjukare kärnaomgiven av ett SpeedMantle-skikt och ett omarbetat jonomerskal. Skalet har ett mönster som man kallar Extended Flight Dimple Pattern, som gör luftmotståndet så litet som möjligt och som ger Soft Response lyftkraft att hänga kvar längre i luften även om den har lägre utgångsfart och mindre spinn. 

TP5 och TP5x 

Det finns naturligtvis fortfarande möjlighet att välja TaylorMades femdelade succéboll TP5 eller TP5x. Bollar som bland annat används av Rory McIlroy, Dustin Johnson, Collin Morikawa och Tommy Fleetwood. Den största skillnaden mellan TP5 och TP5x är att TP5 har mjukare skal medan TP5x ger högre bollflykt och lite mindre spinn. Som spelare gäller det att hitta den som passar ditt spel och dina önskemål bäst. 

TP5 och TP5x går också att få i den grafiskt mönstrade modellen Pix, som ger ökad synbarhet, tydlighet och hjälp med att linjera upp bollen via Clear Path Aligmnent.


Text: TaylorMade • 2022-05-23
PartnergolfbollarPartnerSoft ResponseTaylorMadeTour ResponseTP5TP5x
Rulla till toppen