Annons

Så hittar du mer längd med rätt driver

Golf ska vara kul. Och inget är roligare än när du slår långt och rakt med din driver. Läs varför det finns olika typer av drivers och förstå vilken typ som kommer att passa dig bäst.

Text: • 2022-03-11 Uppdaterad 2022-03-14

Dagens drivers är fulla av innovationer och exotiska material som får din golfboll att flyga längre. Men i stället för att gräva ner oss i tekniskt snack tänkte vi i stället förklara varför det finns olika drivers så att du lättare kan hitta den som passar dig bäst. Vilken av dessa golfare är mest lik dig och din golfsving?

Du vill bara slå långt och rakt

Du har hyfsad fart på klubban, men skulle gärna slå lite längre. Det som hindrar dig från att ständigt skjuta 40 poäng är att du inte alltid träffar mitt i sweetspot. Ibland är det mot tån, ibland är det en klack. Det du behöver av din driver är en klubba som gör dina missar mindre dåliga så att du träffar fler fairways.

Cobra LTDx är utvecklad för just dig. Med vårt nya H.O.T Face får du en träffyta som utformats för att ge maximal bollhastighet i 15 olika punkter, inte bara i sweetspot. Nästa sak som ökar bollhastigheten är den vikt, PWR-COR, som placerats längst fram i sulan väldigt nära träffytan. Mer massa nära träffytan ökar bollhastigheten, men det riktigt viktiga är att vi i LTDx har lyckats placera klubbans tyngdpunkt på den neutrala axeln vilket gör att ingen energi går förlorad i bollträffen. Ännu en innovation som ger dig längre slag.

För att göra klubban förlåtande har vi placerat en tungstensvikt på 15 gram längst bak i sulan. När vi har vikt långt fram och långt bak i huvudet blir klubban mer förlåtande vilket ger dig rakare slag när du inte träffar mitt i sweetspot.

LTDx finns dessutom i tre olika loft, 9, 10,5 och 12°, för att du ska hitta en driver som ger dig rätt värden i utgångsvinkel och spinn för att maximera din längd.

Pris: 5 299 SEK

Du träffar bollen bra och vill maximera din längd

Du slår dina drives längre än de flesta och har en svinghastighet på minst 100 mph. Du har egentligen inga större problem från tee, men tackar aldrig nej till ytterligare några meter. Och det vore bra med en driver som du kan forma en fade eller draw med på kommando.

I Cobra LTDx LS (LS står för Low Spin) har vi placerat två justerbara vikter längst fram i sulan. Tillsammans med PWR-COR får du extremt mycket massa nära träffytan för maximal bollhastighet. De två vikterna är på 10 respektive 3 gram, och i grundpositionen är den tyngre vikten placerad i tån för att klubban ska ge en svag fade. Vill du ha en rakare bollbana skiftar du vikterna så att den tyngre hamnar mot hälen. Vikter nära träffytan gör också att du känner bladet bättre och kan komma in med det öppet eller stängt för att kunna forma slagen i en fade eller draw.

LTDx LS kommer i loften 9 och 10,5°, svingar du snabbt behöver du oftast lägre loft för att hitta en spinn som maximerar din längd.

Pris: 5 299 SEK

Du vill slå högre och kunna få bort din slice

Om du känner igen dig i att du inte riktigt får bollen att lyfta med drivern, att bollen liksom dör i luften och bara faller ner – då har du antagligen en driver som sätter för lite spinn i bollen. Det du behöver är en driver som ger dig lite mer spinn, då får bollen lyftkraft och du kommer att slå bollen betydligt längre. Eller om du är en golfare, likt många andra, som missar både höger och vänster. Då ska du ta en titt på Cobra LTDx MAX.

LTDx MAX är en extremt förlåtande driver. PWR-COR finns kvar nära träffytan och vi har internt placerat extra mycket vikt baktill. Lägg till det två flyttbara vikter på 10 respektive 3 gram som kan placeras längst bak eller mot hälen. Allt detta gör drivern extremt stabil så att du inte tappar så mycket längd och riktning när du träffar utanför sweetspot.

Om du har problem med en slice kan du placera den tyngre vikten i positionen mot hälen, då blir klubban lättare att vrida runt så att bladet är rakt vid bollträffen och därmed minskar din slice.

Vi har dessutom placerat tyngdpunkten lågt så att klubban genererar lite mer spinn. Det kommer att ge dig mer längd om du inte svingar så fort eller om du slår upp väldigt mycket på bollen och inte får tillräckligt med spinn.

LTDx MAX finns i loften 10,5 och 12° eftersom du troligtvis behöver mer loft för att få till mer spinn i bollen. Dessutom finns LTDx MAX även i en speciell dammodell i annan färg och med lite kortare skaft – allt annat är precis detsamma.

Pris: 5 299 SEK

Du har en lägre svinghastighet och vill få upp bollen i luften

Väldigt många golfare svingar inte sin driver tillräckligt fort för att dra nytta av de teknologierna som finns i drivers för duktigare spelare. Med lägre svinghastighet är det svårare att få upp bollen i luften. Lika många golfare har problem med en jobbig slice som gör att de både tappar längd och missar fairway. Det är för dessa golfare som vi har utvecklat AIR-X.

Två saker kännetecknar Cobra AIR-X: Extremt låg vikt och offset-design. Vi har kapat vikt i alla delar av klubban – huvudet, skaftet och greppet – för att låg vikt hjälper dig att svinga klubban snabbare. Och kan du svinga klubban snabbare kommer du att slå längre. Men det räcker inte med mer fart i klubban, du måste också få upp bollen i luften och det är därför som AIR-X har högre loft och en lägre tyngdpunkt som genererar mer spinn. Med högre utgångsvinkel, mer fart i klubban och mer spinn på bollen är det här en driver som verkligen kan lyfta dina utslag.

Offset-design innebär att träffytan ligger lite bakom skaftet. Det gör att klubban hinner vridas runt några grader till innan du träffar bollen, och med ett rakare blad i träffen försvinner slicen. Lägg till att vikten är placerad långt bak och mot hälen och vi har gjort allt vi kan för att räta ut din slice. Det här är klubban som gör golfen roligare för väldigt många golfare.

AIR-X finns för både herr och dam – båda extremt lätta för att du ska få mer fart i klubban.

Pris: 3 699 SEK

Nu återstår det bara för dig att prova ut rätt modell och rätt skaft för att maximera dina utslag. Detta kan du göra hos din pro eller besöka någon av Cobras Fittingdagar.
Du hittar den kommande månadens Fittingdagar här!  


Text: • 2022-03-11
PartnerCobraDriverDriversPartner
Rulla till toppen