Annons

Få anläggningar i Skandinavien kan mäta sig med kvaliteten och skönheten ni möter på Lübker Golf & Spa Resort // Foto: Lübker Golf & Spa Resort

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Lübker Golf & Spa Resort
Partner

Danska golfparadiset har blivit ännu bättre

"Skandinaviens Valderrama" levererar avslappnad lyx, ny teknik, och aktiviteter för hela familjen.

Text: Lübker Golf & Spa Resort • 2022-01-24 Uppdaterad 2022-01-24

Vårt grannland Danmark har en hel del läckra golfbanor att bjuda på och en av de allra finaste finns belägen bara ett par mil väster om Grenå i idylliska Nimtofte. Det är lätt att ta sig till Grenå via färja från Halmstad och Lübker Golf & Spa Resort är bara cirka 25 minuters bilväg från färjeterminalen i Grenå.

Och för alla som redan varit och besökt Lübker Golf & Spa Resort kommer det att finnas en hel del nytt på den redan tidigare högklassiga anläggningen.

– Vi har fått belysning på rangen så att man kan träna i princip dygnet runt och dessutom är tre hål på vår Academy Course upplysta för dem som vill spela efter att mörkret fallit, berättar Hans Knudsen, klubbchef på Lübker Golf & Spa Resort.

Lägg till det att man byggt ett nytt inomhuscenter med två Trackman 4 och att rangen inför årets säsong kommer att vara utrustad med Trackman Range, vilken gör att alla spelare på rangen kan få feedback på sina slag direkt. Det ger träningen en helt ny dimension och man behöver inte ha en egen launch monitor för att få information om sina slag.

Golfen

Golfen är naturligtvis i centrum på Lübker och här finns verkligen allt man behöver för alla kategorier av spelare. Lübker Golf & Spa Resort har tre väldesignade och varierade niohålsslingor signerade Bruce Charlton, chefsdesigner vid Robert Trent Jones II, där Sand och Sky är de två som utgör den ordinarie 18-hålsbanan, medan Forest kompletterar anläggningen med en något kortare sträckning i skogsmiljö. Anläggningen sätter heder i att alltid presentera sin golfbanor i toppkondition och får höga vitsord från besökare på golfsajter som top100golfcourses.com.

När banan öppnades 2008 utsågs den omgående till “Världens bästa nya bana” av Golf Magazine och man gav den smeknamnet “Skandinaviens Valderrama”. Utöver de tre niohålssingorna finns också Lübker Academy, en mysig niohålsbana med par 3 och par 4-hål som i första hand är byggd för nybörjare och pay and play men som också fungerar utmärkt som träningsbana.

Spa & Wellness

Men golfen är inte det enda som erbjuds på Lübker. Man har en helt underbar 3 500 kvadratmeter stor Spa & Wellness-avdelning i den södra delen av anläggningen. Där kan man njuta av ett stort utbud av behandlingar, ta en bastu, ett träningspass i gymmet eller bara slappna av i någon av de pooler som finns. För trötta golfkroppar på kvällen efter ronden eller för familjemedlemmar som kanske inte spelar golf är Lübkers Spa rena drömmen.

Boende och mat på Lübker

På Lübker möter ni unika matupplevelser, oavsett om ni väljer en måltid från menyn i Square Café eller i Brasseriet. Färska råvaror, kärlek och charm är kärnan i anläggningens meny, som erbjuder en blandning av den traditionella måltiden och innovativa, spännande rätter som följer tidens trend.

Anläggningen erbjuder också en mängd olika boendealternativ beroende på önskemål och behov och man följer hälsostyrelsens råd och rekommendationer fullt ut, vilket innebär att du får en kod till huset och slipper fysisk kontakt, det innebär också att husen städas och desinficeras noggrant före och efter varje besök.

Vid sidan av golfen

Halvön Djursland i mellersta Jylland där Lübker ligger har en stor mängd aktiviteter och sevärdheter om man känner för att ta ledigt från golfen några timmar.

Man har till exempel Djurs Sommerland bara fem minuter bort och andra andra intressanta attraktioner som Ree Park Safari ,  Kattegattcentret i Grenå ,  Munkholm Zoo ,  Fregatten Jylland,  Randers Regnskog , Ebeltoft Gaardbryggeri , Mols Bjerge nationalpark finns inom kort avstånd med bil.

I videon här nedanför kan ni få en bild av hur livet på Lübker Golf & Spa Resort kan se ut.


Text: Lübker Golf & Spa Resort • 2022-01-24
PartnerLübker Golf & Spa ResortVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top