Annons

TaylorMade har uppgraderat sina populära premiumbollar TP5 och TP5x efter input från alla sina tourspelare // Foto: TaylorMade

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med TaylorMade
Partner

Längre carry och bättre stopp – TP5 har tagit ett steg till

Nya förbättrade TP5 och TP5x kan hjälpa dig att tjäna slag både från tee och runt greenerna.

Text: • 2021-06-29 Uppdaterad 2021-07-03

Det finns många som säger att den viktigaste klubban i bagen är inte en klubba – utan golfbollen.

Och det är förmodligen anledningen till att alla tourspelare lägger extremt mycket tid på att hitta den boll som passar deras spel absolut bäst.

Nya Taylormade TP5 och TP5x har utvecklats i samarbete med Dustin Johnson, Rory McIlroy och Rickie Fowler, för att bara nämna några av de spelare som sett till att TP5 och TP5x idag är en av de bollar som ökat mest de senaste åren.

Här är några av förklaringarna till varför det är så:


Tour Flight Dimple Pattern

TaylorMades nya unika dimple-mönster har djupare kanter och grundare mitt för att därmed minska luftmotståndet på vägen upp – vilket ger en maxhöjd längre bort – och sedan ge starkare bärkraft på vägen ner. Det ger både längre carry och bättre stopp vilket är en vinnande kombination. TaylorMades utvecklare har verkligen hittat ett sätt att förbättra bollens egenskaper radikalt.

Större kärna

Nya TP5 har fått en något större, mer elastisk kärna, som ger ännu högre bollhastighet vid launch utan att ge minsta avkall på den smörmjuka känslan och effektiva spinnen runt greenerna, som de tidigare versionerna av bollen hyllades för.

Mjukare uretanskal

Efter input från sina tourspelare fick TaylorMades nya TP5x ett ännu mjukare uretanskal för att ge något lägre launch med vassare spinn runt greenerna. Det nya skalet ger skårorna i wedgarna bättre grepp om bollen och skapar den stabila spinn som så många vill ha när de chippar och pitchar. De nya förbättringarna är gjorda för att optimera egenskaperna för såväl TP5 som TP5x för maximal prestanda.

TaylorMade Pix och Yellow

De nya TP5 och TP5x kommer också i en gul version med riktigt uretanskal, inte bara lackad färg, samt i den populära pix-modellen som arbetades fram tillsammans med Rickie Fowler. Pix-mönstret ger via ClearPath Alignment-systemet utmärkta möjligheter att linjera upp bollen mot målet som så många golfare önskar för att kunna starta bollen exakt på den linje man valt.


För mer info besök TaylorMades hemsida


Text: • 2021-06-29
PartnerTaylorMadeTP5TP5x
Scroll to Top