Annons
Odyssey Golf

Nya White Hot OG: Världens bästa träffyta tillbaka, bättre än någonsin

White Hot OG följer en lång serie av ikoniska Odyssey-putters som startade för mer än 20 år sedan. Nu kan en av dem bli din.

Text: Odyssey Golf • 2021-06-07 Uppdaterad 2021-06-16

Odysseys White Hot-insert skapades i slutet av 1990-talet, då Callaways grundare, Ely Callaway, gjorde så att varumärket blev en nyskapande kraft inom putters.

Innan White Hot-ytan skapades till putters hade Odyssey redan tagit mark på puttermarknaden med flera lyckades modeller men utan den vita ytan hade spelare svårt att få bollen att rulla ut så långt som man ville. Detta då bollen hade mindre studs mot ytan som inte gav tillbaka tillräckligt mycket ut i bollen vid träffen.
”Varför inte använda samma material som vi gör i golfbollarna?”, frågade sig Ely Callaway och resten var en mycket lyckad historia.

Samma typ av material som finns runt golfbollar användes nu som en insert i en putter och problemen med bollens hastighet försvann. Som en mycket trevlig bonus förbättrades också känslan i träffögonblicket och ljudet fick sig också en uppgradering.

Den nya inserten, träffytan, döptes till White Hot på grund av den vita färgen och att materialet och puttern var den ”hetaste” på marknaden. År 2000 lanserade Odyssey sina första putters med White Hot-ytan och omedelbart förändrades hela golfindustrin. Både proffs och amatörer älskade företagets nya putters. Faktum är att succén var så stor att nära vart tredje proffs hade en Odyssey-putter i bagen, vilket givetvis gjorde att de blev världens mest populära puttertillverkare.

Platsen som nummer 1 på puttermarknaden har Odyssey behållt sedan dess. Faktum är att man 2021 fortfarande kan se en ökning i antalet spelare och proffs som väljer att använda sig av putters från tillverkaren. Och med så stor framgång i bagaget har Odyssey nu skapat en helt ny serie kallad White Hot OG. Den nya putterserien innehåller åtta olika putterhuvuden att välja mellan.

Av de olika modellerna finns bland annat White Hot OG Seven, den klassiska vingbeklädda mallet-puttern som ger självförtroende vid uppställning. Dessutom gör den klassiska Odyssey 2-Ball-puttern en efterlängtad comeback i årets upplaga av puttermodeller – med enastående balans och förlåtande egenskaper.

Den senaste varianten av putters me White Hot-insert är skapade efter de krav proffsen har, för att därmed vara en produkt som är tillräckligt bra för alla golfare. Den tvådelade urethanblandningen skapar känsla, ljud och resultaten som satt standarden i industrin sedan den första White Hot-puttern lanserades för 21 år sedan.
Detta i kombination med en vacker silvrig finish ger en putter som andas lyx samtidigt som den tjänar väl för spelare som uppskattar den smidda stilen.

Till den nya putterserien får du som konsument välja mellan ett steglöst stålskaft eller ett rött skaft av Odysseys framgångsrika Stroke Lab-variant. Stroke Lab-skaften är skapade av flera olika material, en stålavslutning och en merpart av grafit vilket gör att vikten flyttas ned ännu längre mot huvudet – vilket i sin tur skapar ännu mer stabilitet.

Den här veckan spelas Scandinavian Mixed Masters – som Henrik Stenson och Annika Sörenstam är värd för. Därför har Svensk Golf och Odyssey Golf skapat en tävling där en lycklig vinnare kommer få en helt ny Odyssey White Hot OG-putter med en headcover inspirerad av Göteborg. Dessutom kommer ytterligare fyra deltagare i tävlingen få en headcover i limiterad upplaga, antingen till en blad- eller malletputter.

För att vara med och tävla om de här priserna måste du svara rätt på följande fråga och godkänna våra användarvillkor:

Tävlingen är avslutad


Text: Odyssey Golf • 2021-06-07
PartnerOdysseyPuttersUtrustning
Rulla till toppen