Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Breviken Golf & Hotell
Breviken Golf & Hotell

Den perfekta anläggningen för en weekend

Breviken Golf & Hotell är skapad för dig som vill ha en trevlig stund utan friktion. Hotellrum med egen carport gör livet enkelt för den som söker en påfyllnad av energi.

Text: Breviken Golf & Hotell • 2021-05-31

Allt började med en galen dröm på 60-talet långt ifrån golfen till att idag ha blivit en sensationellt vacker plats att besöka för en kort semester från vardagens brus. Det här är Breviken Golf & Hotell, beläget mellan Karlsborg och Hjo vid Vätterns västra strand.

Vi tar det från början. I mitten av 1960-talet var den dåvarande markägaren i USA. Väl där inspirerades han av alla motell som byggdes och som var helt rätt i tiden där och då. Därefter ville han skapa ett liknande boende i Sverige och inledde sitt byggande av ett motell på marken. Men byggherren gick bort under tiden, vilket innebar att arbetet avstannade. Det stod också helt stilla och öde under en lång, lång tid.

Det var inte förrän golfklubben F6 GK i Karlsborg sökte nya marker att bygga en golfbana som platsen med vad som då snarare var ett spökhus, åter fick liv.

Detta var i början av 2000-talet och 2007 stod Brevikens GK klar. Samtidigt färdigställdes en restaurang på anläggningen och motellet – ja, det blev till slut ett helt perfekt golfhotell.
– Det är fantastiskt att något som inte var planerat för golfare lyckades vli så fantastiskt bra 50 år senare. Här kan alla hotellgäster få en egen carport, bara att lyfta in golfgrejerna på rummet. Alla våra rum har dessutom egen uteplats och inte mer än 40 meter till varken första tee eller restaurangen, säger Mattias Borger, som numer är krögare på klubben.

Totalt finns det 19 hotellrum med egen carport och det finns dessutom 18 fina ställplatser till gästers förfogande. Perfekta förutsättningar för en väldigt härlig stund, med andra ord. Men boendet är förstås bara en av anledningarna till att besöka Breviken. En annan är själva golfbanan.

Björn Magnusson ritade en öppen golfbana som byggdes på lättuppvärmd sand, vilket gör att säsongen är lång på klubben, samtidigt som skicket på banan alltid är bra. Små och taktiskt utmanande greener kommer att ge dig något att fundera över längs din härliga promenad. Detta då en missad green kommer att skapa utmaningar i de kluriga greenområdena med vatten, sand och nivåskillnader som hinder.
Med tanke på den sandiga marken kan gräset bli tåligt, vilket i sin tur gör att man kan klippa tuffare och ge bollen en mer rättvis rull.
Från gul tee mäter banan 5 775 meter.

Ytterligare en anledning att besöka Breviken är gästvänligheten. Sedan Mattias Borger tog över skötseln 2012 har gästernas trivsel varit högsta fokus.
– När du kommer hit möts du av ett värdskap som direkt sätter dig i centrum. Vi har populära greenfeepaket, hotellövernattning, frukost och trerättersmiddagar till förmånliga priser.
– Vi har en bana med hög finish. Vi är en klubb med varmt personligt värdskap där gästen ska mötas av en familjär känsla, ett ställe att “komma hem till”, säger Borger.

Läs mer om Breviken Golf & Hotell


Text: Breviken Golf & Hotell • 2021-05-31
PartnerBreviken Golf & HotellVeckans bana – Sponsrad
Scroll to Top