Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med HG Golf
Partner

Kom som du är – lämna som en bättre spelare

Med en mysig gemenskap och toppmodern teknologi är HG Golf en anläggning för alla golfare, oavsett egen nivå.

Text: HG Golf • 2021-05-10

I Glumslöv, mellan Helsingborg och Malmö, hittar du HG Golf. En plats skapad för dig som precis inlett din golfkarriär eller ämnar att utvecklas.

För med 18 hål pay-and-play och nio hål anslutna till Svenska Golfförbundet kan du här spela riktigt bra golf utan att ha tagit något grönt kort eller så. Och när du väl gör det, vi vet alla att du kommer vilja göra det, så kan du träna och spela på niohålaren där din handicap också kan sänkas.

Men det är kanske inte själva spelet som sticker ut mest på HG Golf.

Nej, det vi vill lyfta fram är deras range. Med TopTracer Range Simulator kan du här träna och bli bättre på golf oavsett nivå. Med olika utmaningar kan du mäta dig mot andra spelare lokalt, nationellt och globalt. Du kan också få svart på vitt – eller ja, via skärmen vid din rangematta, hur långt du slår och vilka tendenser din boll har.
Alla dina golfslag mäts upp, registreras och förvandlas till information du kan ta till dig när du står och tränar. Och om det inte är träningen i sig du är ute efter kan du också via HG Golfs TopTrace Range Simulator spela flera av världens bästa golfbanor virtuellt. Det toppmoderna träningsredskapet gör att vilken regnig dag som helst kan tillbringas i golfens tecken. Och det vill vi ju.

Banorna då?
Den 18 hål långa pay-and-play-banan kallas ”Blå bana” och hålens längd varierar från 90 till 210 meter. Samtliga hål är par 3 vilket gör att även den skicklige golfspelaren kommer stöta på en utmaning här. Dessutom är den perfekt för nybörjaren, då det inte bara blir transportslag framåt utan faktiskt lite riktig golf – med siktet inställt på en flagga. Enligt HG Golf själva är den blå slingan närmast unik i Sverige i hur den satts upp.

Niohålsslingan, Röd bana, är byggd på nio golfhål. Här är par 36 och med klurigheter längs vägen kommer du här vara i behov av något extra slag på slopetabellen. Den röda banan är en öppen parkbana med utmanande, tekniska, inslag. Här är det inte bara långt och rakt som gäller utan du måste också sätta upp din egen strategi för att klara av att hålla ihop scoren. Och om det blåser, ja då blir det ännu svårare…

HG Golf är alltså en perfekt anläggning för dig som precis inlett din golfkarriär. Med spelmöjligheter från dag ett kommer du snabbt förstå spelets charm och varför vi är så många som återvänder dag efter dag. På anläggningen i Gumslöv kan du också införskaffa dig golfutrustning i toppklass när det väl är dags för det. Detta då Mizuno har ett av sina fyra svenska testcenter på anläggningen.

Men det som kanske är viktigast av allt, när det kommer till HG Golf. Det är att alla ska accepteras. Oavsett om du aldrig tidigare hållit i en golfklubba eller har ett handicap under nollan kommer du förstås välkomnas hit. För på HG Golf finns ingen prestige. Här finns bara en gemensam drivkraft att dels ha roligt, dels blir bättre på golf.

Läs mer om HG Golf


Text: HG Golf • 2021-05-10
PartnerHG GolfVeckans golfbana
Scroll to Top