Annons

Foto: Tarje Olsen

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Forsbacka Golfklubb
Partner

Historisk skönhet och evig utmaning för alla golfare

Ett besök på Forsbacka är inte bara för dig som söker en enastående golfbana. Det är också ett besök för dig som söker en naturskön promenad i historiska miljöer.

Text: Forsbacka GK • 2021-04-28 Uppdaterad 2021-05-04

Med en stark avslutning längs Forsbackasjön kommer ett besök på Forsbacka Golfklubb garanterat vara något du kommer minnas. Men utöver det speltekniska är det här också en plats du kommer minnas på grund av den vackra naturen. Det finns en anledning till att banan kallas ”den dalsländska skönheten”.

Som en del av besöket på Forsbacka Golfklubb kommer du också ta del av den svenska historien. Flera av klubbens byggnader är enligt kulturminneslagen en del av rikets intresse för kulturmiljövård. Hotell Jägmästarflygeln byggdes 1747 och är klubben äldre huvudbyggnad. Herrgården, som inrymmer restaurang och konferens byggdes 1818. De här byggnaderna är en del av Forsbackas historia.
– Det första järnbruket har anor sedan 1696. Det som nu huserar utrymme för dagens golfare ger dig också tydliga historiska tecken från en gård som har mycket historia att berätta, säger Christer Stolpen – klubbchef.

Foto: Tarje Olsen

Varför ska man besöka er golfklubb?
– För att spela golf på en topprankad bana i Sverige. Utmaningen är alltid där även för oss medlemmar. Man kan inte spela banan utan en strategi som låghandicapare. Men med högre handicap och fler slag till hjälp kan du komma hem och vara jättenöjd med din runda.
– Och så läget och fastigheterna förstås. Den vanligaste kommentaren från besökare, oavsett om de spelar golf eller inte, är att det är så vackert här.

Berätta om banans karaktär!
 Hål 1 till 9 är en skog- och parkbana. När du åter passerar klubbhuset och spelar de sista hålen kommer du att utmanas av vatten på många av hålen.

Att besöka Forsbacka Golfklubb är förstås delvis för golfen. Och golfbanan är en plats för njutning och utmaning. Men frågan är om det inte är helheten och de historiska vindslagen som gör att man vill återvända ut för att spela på klubben, belägen i hjärtat av Dalsland. Denna dalsländska skönhet.

Läs mer om Forsbacka GK

Foto: Tarje Olsen

Text: Forsbacka GK • 2021-04-28
PartnerForsbacka GKVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top