Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Ping
Ping

Årtionden av erfarenhet gör Ping bäst på utprovningar

Genom ständig innovation och strävan efter att utveckla har Ping inte bara tagit en position bland de bästa inom custom-fitting. Nej, Ping är så pass mycket bättre att andra tillverkare har svårt att hänga med.

Text: Ping • 2021-04-27

Året är 1972 och Ping introducerar ett genialt system.
På klubbhuvudet sitter en färgprick. För den oinvigde kan det möjligtvis se märkligt ut. Men med sitt nya färgsystem hade man där och då revolutionerat hur golfutrustning anpassades efter den enskilde spelaren.

Pricken är och var förstås inte för utseendets skull, utan användes för att kunna särskilja olika klubbors lievinkel. Golfspelare världen över insåg där och då hur viktigt det var med rätt lie för att nå önskat resultat och bättre spel på världens alla golfbanor.

Det här var förstås bara en liten del av Pings golfutrustning och vad som sedan 1959 gjort den populär världen över. Men det är ett tydligt exempel på varför tillverkaren är världsledande när det kommer till att skapa utrustning anpassad efter varje enskild golfspelare. Sedan dess har förstås tekniken utvecklats och förfinats men något som varit konstant är att Ping gått i bräschen för att världens alla golfare ska ha utrustning anpassad efter varje enskild spelares sving, snarare än att svingen ska anpassas efter utrustningen.


Idag, nästan 50 år efter färgprick-systemet introducerades, har Ping skapat en utprovningsmetod som tar dig igenom samtliga aspekter när det kommer till golfutrustning. De kallar det ”The Ping Way” och utprovningsprocessen sker i fyra delar.

Intervju

För att en av Pings skickliga utprovare ska kunna göra sitt jobb kommer du som gör en custom-fitting behöva svara på ett antal frågor. Tendenser i bollflykten, utrustningsspecifkationer, vad du tycker om eller inte tycker om med ditt nuvarande set samt dina behov och preferenser. Därefter kommer förstås dialogen att fortgå, men med svar på frågor om din nuvarande utrustning och vad du vill nå med dina nya Ping-klubbor kommer det bli lättare att hitta rätt produkt för dig.

Statisk mätning

Efter den första intervjun fortsätter utprovningen med att man tar fram dina initiala specifikationer baserat på dina önskemål, behov och förmåga. När det gäller driver, fairwaywoods och hybrider diskuterar ni de allmänna egenskaperna hos olika modeller, loft och skaft. För en järnutprovning används din längd och måttet mellan handled och golv för att beräkna din statiska färgkod och skaftlängd. Måtten på din hand används för att beräkna din statiska greppfärgkod eller grepptjocklek.

Dynamiskt Sving-test

Under en utprovning för järnklubbor kommer du slå några bollar från en särskild slagplatta med en tejp fäst under klubbans sula. När klubban träffar plattan kommer det att lämna ett märke på tejpen som hjälper utprovaren att bättre förstå hur din uppställning, hållning och sving påverkar klubbhuvudet vid träffögonblicket. Utprovaren gör därifrån justeringar för att komma fram till rätt färgkod för just dig.
På driver, fairwaywoods och hybrider används en tejp eller impact-spray för att kunna se träffbilden och avgöra optimal skaftlängd.

Analys av Bollflykt

En viss bollflyktsanalys från driver ner till wedgarna kommer du också att få oavsett vilken typ av custom-fitting du gör. Om du väljer en lite mer avancerad variant kommer du gå in mer på djupet gällande din bollflykt och utprovaren kommer använda sig av flera olika klubbor med olika specifikationer för att kunna specificera varje passande variabel. Denna process hjälper till att bestämma kombinationen av modell, loft, färgkod, längd, flex och grepp för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för den optimala bollflykten.


Med en historik av inte vara en av de bästa när det kommer till utprovningar, utan istället vara standarden andra försöker nå upp till, har många proffs lagt sin tillit hos tillverkaren. En av deras största stjärnor är Viktor Hovland.

Här kan du se honom göra en utprovning av en Ping G425-driver:

Läs mer om Ping och deras utprovning här


Text: Ping • 2021-04-27
PartnerDriversJärnPingUtrustning
Scroll to Top