Annons

Karlshamns GK, Gamla banan. En vacker plats.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Karlshamns GK
Partner

Ett möte att minnas i Sveriges trädgård

Med vackra lokaler belägna i en enastående miljö finns det goda anledningar att besöka Karlshamns Golfklubb. Att klubben också stoltserar med en enorm gemenskap gör besöket än mer minnesvärt.

Text: Karlshamns GK • 2021-04-26

Med sin slogan “Ett möte att minnas” lovar man stort men Karlshamns GK har inget att skämmas över. Med 36 stolta golfhål, padelbanor och ett nytt klubbhus under ekarna kommer du här att hitta en plats du vill återvända till – och dessutom skapa minnen att bära med sig under lång tid framöver.

Men vi tar det från början.
1965 bildades Karlshamns Golfklubb, precis intill vackra Mörrumsån i Blekinge. Gamla banan spelas längs ån och erbjuder en vacker, bombastisk och klassisk design. Den nya banan erbjuder en mer strategisk utmaning i sitt formspråk vilket gör att du måste tänka dig fram längs de vackra golfhålen. Med kunnig personal ser Karlshamns GK inte bara till att bibehålla de fina golfbanorna, utan också utveckla dem. Allt för att kunna erbjuda en bra spelupplevelse med hög klass och finish. Med drivingrange och korthålsbana kan man här också slipa på spelet.

Jasmine Rawtshorne är klubbchef på Karlshamns GK. När vi får tag på henne är det hektiska dagar på klubben, vilket inte är så konstigt – då den är så attraktiv för medlemmar och gäster.
– Vi är en golfanläggning med hög kvalitet och hög tillgänglighet. Vi finns i en trivsam miljö och vi är en del i vår kommuns framtida strategi för rekreation och sport, säger Rawsthorne.

Det var under hösten 2019 som Karlshamns GK invigde sitt moderna klubbhus. Under ekarna intill det tionde hålet på Gamla banan hittar du huset. I där finns en restaurang som med stora glaspartier ut mot banan dels erbjuder vackra vyer och dels en vällagad lunch samt á la carte-meny. Här finns också en lounge, en välsorterad shop, omklädningsrum och konferensrum.
Som ett tecken på klubbens framåtlutade profil byggdes inte bara det moderna klubbhuset 2019. Året därpå byggdes också två padelbanor som enligt Rawsthorne varit nästan lika välbesökta som golfbanorna sedan de byggdes.
– Tillsammans med medlemmar och engagerad personal som brinner för golfklubben blir ett möte på Karlshamns GK precis vad vi vill säga genom vår slogan, ett möte att minnas.

Belägen i “Sveriges trädgård”, intill Mörrumsån med närhet till havet är Karlshamns Golfklubb väl värd resan bara för naturen. Att man som gäst dessutom möts av två enastående golfbanor är förstås en härlig bonus. Men på frågan vad som klubbchefen själv är mest stolt över är det varken naturen eller själva golfbanorna som hon först väljer att lyfta fram. Istället är det den familjära stämningen.
– Våra medlemmar är fina ambassadörer för klubben. Vi är förstås också stolta över att kunna presentera två välskötta banor, där kunskap och engagemang från vår personal lyser igenom. Vi har också en tränare som brinner för att öka intresset för golfen men också hålla motivationen och glädjen till sporten kvar hos de som spelat länge och vill utvecklas, säger Jasmine Rawsthorne.

Läs mer om Karlshamns Golfklubb


Text: Karlshamns GK • 2021-04-26
PartnerKarlshamns GKVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top