Annons

Athisons bälten finns i en mängd olika varianter och färgkombinationer för att du ska kunna hitta din egen stil // Foto: Athison

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Athison
Partner

Golfarens favoritbälte – Athison

Det blir inte bekvämare än så här på golfbanan.

Text: Athison • 2021-04-12 Uppdaterad 2021-04-15

Athison har fått sitt namn efter floden som rinner i alpernas dalgång i området där företaget en gång grundades för över 108 år sedan

Floden, som numera heter Toce, rinner genom Val D’Ossola, dalen där företaget har haft sin bas sedan det grundades, och vidare söderut mot Lago Maggiore, italiens näst största sjö.

Naturen och miljön har därför alltid haft en central roll och en stor plats i Athisons hjärta, skogen, luften, och vattnet avspeglar sig ofta i färgerna som används i deras bälten.

Kanske är det den underbart vackra naturen i området, kanske är det helt enkelt människorna som genom åren byggt upp och format Athison, Men naturen och dess skönhet präglar både märkets produkter och hela den tillverkningsprocess där man tänker på miljön i första hand.

Hela tillverkningen sker numera i företagets lokaler i Villadossola i norra Italien och därmed lever man verkligen upp till begreppet Made in Italy.

Här kan ni läsa om Athison, deras historia, filosofi, tillverkning och sortiment

Bälten som gjorda för golf

Att spela golf handlar mycket om att känna sig bekväm på banan.

Med sin utrustning och inte minst med sina kläder.

Det finns förmodligen inget mer obekvämt än att ha ett bälte som skaver eller stramar när man böjer sig för att pegga upp bollen eller när man ska markera bollen på green.

Sådana bekymmer har du aldrig när du köper ett stretchbälte från Athison.

Här kan ni se Athisons stretchbälten för damer

Här kan ni se Athisons stretchbälten för män

• Miljön i centrum

Till skillnad från cirka 90 procent av industrin som använder krom och andra kemikalier i sina framställningsprocesser så garvar Athison skinnet genom naturgarvning, en vegetabilisk garvning som sker med bark. Det är dyrare men ger bättre resultat och är oerhört mycket snällare mot vår natur. Materialet färgas sedan med hjälp av icke-giftiga vattenbaserade färger för att genom hela processen ha miljön i centrum.

• Enastående kvalitet och livslängd

Köper du ett bälte från Athison så kan du använda det dag efter dag och år efter år innan du behöver köpa ett nytt. Du kommer dessutom att kunna röra dig obehindrat och känna dig bekväm i alla situationer som kan tänkas uppstå på golfbanan.

• Stil och design

Athison använder inspiration från naturen och omgivningarna i de italienska alperna och skapar unika färgkombinationer som du inte hittar någon annanstans. Färgerna är icke-giftiga, vattenbaserade och Athisons designers ser sina bälten som ett uttryckssätt och inte bara ett klädesplagg.

Made in Italy

Genom att all tillverkning och hela produktionskedjan sker i företagets nya lokaler som är över 8 000 kvadratmeter i Villadossola har man en full kontroll över hela processen och man behöver ej kompromissa med företagets höga miljömål.

Detta garanterar en hög kvalitet hos Athison där allt är Made in Italy.

Athison finns att köpa i utvalda svenska butiker eller på hemsidan www.athison.com

För att få en bättre inblick och en ännu större förståelse för Athisons kultur och syn på deras hantverk så kan ni titta på deras film om tillverkningen och företaget.


Text: Athison • 2021-04-12
PartnerAthisonGolfkläderModePartnerUtrustning
Scroll to Top