Annons

Sparren Golf spelas i ett riktigt fint skick efter att en stor gallring genomförts.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Sparren Golf
Partnerartikel

Ambitiösa klubben är mer än bara golf

Tro det eller ej, golf är inte allt här i livet. Utöver 18 enastående golfhål erbjuder också Sparren Golf en plats för dig som vill ha en trevlig stund, om det så är vid biljardbordet, i bastun, i någon av stugorna eller under en konsert med stora artister.

Text: Sparren Golf • 2021-04-12

Längs sjön Sparren i Uppland finns Sparren Golf. En golfklubb som gjort en resa de senaste åren. Sedan klubben bytte ägare har här en oslipad diamant fåt sina fasningar för att nu gnistra nog för att bli Upplands största golfklubb.

Det har gått fort, men det har gjorts rätt. Det första Joakim Sabel med stab ville göra var att fixa till golfbanan. Den täta skogen har gallrats rejält vilket dels gjort att skicket på spelytorna förbättrats avsevärt. Dessutom har det blivit en roligare golfbana.

Men när man pratar med Sabel är det andra värden han vill lyfta fram, Sparren är nämligen väldigt mycket mer än golf.
– Vi har en av landets bästa kockar, vi har bastu och vi har tre modernt inredda stugor för uthyrning. Vi har en äkta boulebana och vi har ett biljardbord i VM-kvalitet. Vi har väldigt mycket som sticker ut, säger Sabel.

Vi återkommer till det runtomkring. Först måste vi berätta om golfbanan. Omsorgsfullt placerad i Roslagen har Sparren GK blivit en naturupplevelse samtidigt som den är ett äventyr för alla golfare. Med höga trädkorridorer som en del av banan och sjön som en kuliss på andra sidan kommer du få en varierande golfrond. Det är inte heller en bana där längd nödvändigtvis premieras, utan precision är minst lika viktigt och taktiskt spel. Och efter de avslutande hålen längs sjön tar du dig åter till klubbhuset med den fina restaurangen. Där får du också möjlighet att slappna av med en utsikt utöver det vanliga.

Till i år är också rangen ombyggd. Detta påverkar kanske inte dig som spelare, men det förtydligar vilken typ av golfklubb Sparren Golf är. Det är nämligen inte bara golf som är det viktiga här. Med nybyggda vallar runt måltavlorna för uppvärmning och träning har man nämligen dels skapat en närmast unikt lättskött range och dels skapat en yta för en helt annan typ av aktiviteter.
– Planen är att vi ska ha konserter här för våra medlemmar och andra gäster. Bo Kaspers Orkester och Peg Parnevik är båda inbokade så snart den här pandemin försvinner, säger Sabel.

Framtiden är ljus för klubben. I dagsläget byggs en helt ny golfstudio som ska hålla absolut toppklass. Padelbanor planeras intill klubbhuset och med golfgalna ägare är det en klubb som alltid kommer värna om spelarens bästa – oavsett om det handlar om själva spelet eller det runt omkring, som gör klubben till ett förlängt vardagsrum för dig som besöker Sparren Golf.


Text: Sparren Golf • 2021-04-12
PartnerSparren GolfVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top