Annons

Möre Golfklubb, en vacker plats och utmanande golfbana.

Möre GK

En utmanande rond i vacker parkmiljö

Oavsett om det är en utmaning du söker eller en skön promenad i vacker miljö är Möre GK en plats du vill besöka. Gärna med golfgänget för en extra trevlig stund.

Text: Möre Golfklubb • 2021-04-05 Uppdaterad 2021-04-05

Småländsk parkmiljö i närheten av havet, med ambitioner att vara en mästerskapsbana för de bästa spelarna. Så kan man beskriva Möre Golfklubb, även om det förstås är en mycket bredare klubb än så.

Tommy Nordström ritade banan för 30 år sedan och belägen på Möreslätten erbjuds du vacker golfmiljö i en småländsk parkmiljö. Känslan är också att banan precis som ett bra vin bara blir bättre med åren.

Möre GK är belägen på Möreslätten mellan Kalmar och Karlskrona vilket gör den lätt att nå från E22:an. Med upphöjda greener och bevakande bunkrar skapar dramatik. För den som vill ha en rejäl utmaning rekommenderas vit tee. Från längst bak spelas banan hela 6 378 meter. För den som vill ha något lite mer behagligt kan man välja på ytterligare tre utslagsplatser, varav den kortaste är 4 678 meter.
– Om jag skulle beskriva Möre Golfklubb skulle jag säga att det är, eller i alla fall kan vara, en utmanande golfbana med många bunkrar och rejäl längd från backtee. Men det är också en bana belägen i en fantastisk bokskog längs Bruatorpsån vilket ger en härlig miljö, säger Johan Lindgren, klubbchef.

Med sitt gynnsamma klimat längs kusten kan Möre GK stolt hålla sin bana öppen med sommargreener tidigt på våren och sent på hösten. Det fina klimatet gör också att de kan stoltsera med ett riktigt fint skick, tidigt på året.
– Banan håller allt som oftast hög kvalitet tidigt på våren och det gör att vi har många privata tävlingar, träningsgrupper och större sällskap som startar säsongen hos oss. Därför har vi nu byggt tre stycken stugor för uthyrning på banan. Till våren eller tidiga sommaren kommer vi även ha två stycken padelbanor på anläggningen.

Med närheten till E22:an är Möre GK en perfekt anläggning att besöka oavsett tid på året. Med stugor och nöjen som padel är det också en optimal plats för golfgänget att samlas för en härlig stund. Dessutom kan den vara rejält utmanande om det är ändamålet med besöket. Om inte annat ska man besöka Möre för den trevliga stundens skull.
– Vi är en lantortsbana med trevlig atmosfär, säger Johan Lindgren.


Text: Möre Golfklubb • 2021-04-05
PartnerMöre GKSvenska golfbanorVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Rulla till toppen