Annons

Landskrona Golfklubbs två banor är i direkt närhet till Öresund. En vacker plats på jorden. Foto: Klubben

Landskrona GK

En komplett anläggning – en järnsjua från havet

Med havet som närmsta granne och vinden som ett evigt strategiskt moment är Landskrona Golfklubb inte bara en enastående vacker plats på jorden. De två välskötta banorna ger dig också en utmaning du kommer minnas.

Text: Landskrona GK • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-03-29

Redan 1960 anlades Landskrona GK:s två banor, Erikstorp och Hildesborg och man kan förstå varför just den här platsen var optimal för golfspel. I en lång sluttning ned mot havet går hålen fram och tillbaka och havet är ständigt synligt. Norra Öresund bjuder här på storslagna vyer.
– Läget på Landskrona GK är fullkomligt unikt. Vi erbjuder verkligen storslagen golf i direkt närhet till Öresund med fantastiska spelytor. Några av våra hål slingrar sig ut mot ön Ven och om man blickar söderöver kan man skönja Köpenhamn, säger Magnus Bondesson, marknads- och informationsansvarig på klubben.

Men Landskrona Golfklubb är förstås betydligt mer än två välskötta golfbanor. Klubben strävar efter att kontinuerligt utveckla sin anläggning och bara inför i år har man en nyrenoverad range och bygger ut klubbhuset. Med klubbens partner Mötesplats Borstahusen precis intill klubben kan du enkelt ställa bilen och låsa in nycklarna på rummet under hela din vistelse i området. Det finns här nämligen allt du kan tänkas behöva såsom spa, minigolfbana, löparslinga, utomhusgym och vandringsleder. Dessutom är det 150 meter till stranden och två restauranger gör att du kan variera dina måltider för en så lyckad vistelse som möjligt.

Att besöka Landskrona GK är populärt och med många år som aktiva har klubben också lyckats skapa en närmast unik tradition. Eller i alla fall något som inte sker på så många andra golfklubbar.
– Vi har ett generationsskifte hos några av våra gäster som bokar golfpaket där barnen åkte hit med sina föräldrar och nu åker hit med sina egna barn istället, säger Bondesson.
– Vårt främsta mål är att man känna sig välkommen i en familjär miljö samt få bästa möjliga förutsättningar att spela riktigt bra golf.

Med det strategiskt utmärkta läget klarar banorna av att klippas kort tidigt på året och håller sedan en hög nivå långt in i höst- och vintermörkret. Därför kan det här vara en destination att besöka för att antingen slå säsongens första slag eller varför inte avsluta med stil?
Park- och seaside-banorna kommer att ge dig en utmaning, se bara till att lyfta blicken och njuta av det du ser längs vägen.


Text: Landskrona GK • 2021-03-29
PartnerLandskrona GKVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Rulla till toppen