Annons

Knistad Herrgård

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Knistad Herrgård
Partner

Knistad Herrgård – en dröm för livsnjutare

Vill vara den busiga anläggningen – i positiv bemärkelse.

Text: Knistad Herrgård • 2021-03-25

Vi är nu över en halv miljon golfare i vårt vackra avlånga land.

Golfare som alla har olika drömmar, olika mål och kanske också mycket varierande inställning till spelet och vad man vill ha ut av sin golf.

Men trots att vi kommit olika långt på vår resa inom golfen har vi förhoppningsvis en sak gemensam, vi vill alla ha kul och njuta när vi spelar.

På Knistad Herrgård tycker man om olikheter – dessutom älskar man att ta hand om människor och låta dem vara sig själva, även när de spelar golf.

Det finns plats för alla från nybörjare till proffs, från dem som inte räknar scoren alls till dem som har resultatet som viktigaste faktor, för kompisgänget som kanske gillar att ta ett glas cava till frukost och köra sin egen Ryder Cup-resa med lite extra hålligång, eller för ensamma morgonvandrare som uppskattar och vill njuta av naturen i första hand.

Var den du är, helt enkelt!

Den knixiga banan har gjorts ännu mer spelvänlig med kortare ruff och rondtiderna är ofta runt fyra timmar // Foto: Knistad Herrgård

Golfbanan på Knistad har alltid varit en bana som passar för alla, men de senaste åren har man tagit det ett steg längre och gjort den ännu mer spelvänlig. Ruffarna har klippts ner så att man oftast hittar bollarna, man har helt enkelt sett till att man kan spela golf istället för att leta boll och rondtiderna har blivit allt kortare på köpet.

De är sällan över fyra timmar.

Trots det finns naturligtvis utmaningen och de knixiga hålen kvar, det är fortfarande en bana som kräver bra spel, betvivla inte det.

De två mysiga niohålsslingorna löper runt herrgården och man är alltid nära, det är verkligen golf-in golf-out om vi får låna lite alpina termer, och efter nio hål kan du och dina kompisar fika eller ta en öl i hönshuset som har fullständiga rättigheter. Efter 18 hål kan ni köra after-golf i baren på terrassen med utsikt över 18:e green.

Helt perfekt för kompisgänget eller företagsgolfen.

HÄR KAN NI BOKA GOLFPAKET PÅ KNISTAD

Finns det något skönare än att kliva ner i en badtunna efter 36 håls golf? // Foto: Knistad Herrgård

Herrgården med sina 80 rum utspridda i flyglarna på gården andas historia men med en modern, inbjudande touch och målsättningen fullständig avkoppling.

För er som inte varit på Knistad de senaste åren kommer vissa saker att se annorlunda ut. Hela restaurangdelen är ombyggd och den lilla mysiga populära backfickan längst in i restaurangen är ersatt av ett bufférum.

Men oroa er inte, istället har man gjort om övervåningen till ett nytt mysrum för mjuk sittning där man kan sitta lite fler och njuta av ett glas och diskutera golfens mysterium efter en trevlig rond.

Knistad profilerar sig gärna som den perfekta banan för ett kompisgäng som gillar att spela mycket golf och ha lite party samtidigt // Foto: Knistad Herrgård

Maten, menyn och vinlistan har också fått en remake och man satsar mycket på närodlat, bland annat från sina egna odlingar, man får vildsvin och annat vilt från jakt på de egna markerna och har skapat en helt ny fräsch à la carte-meny med just den inriktningen.

Kombinationen mat, dryck och golf är något som personalen på Knistad brinner starkt för och om ni vill se en riktigt genuin vinkällare med anor från 1300-talet så har ni möjligheten här.

På Knistad kan alla golfare vara sig själva oavsett bakgrund och spelstandard // Foto: Knistad Herrgård

Man håller just nu också på med den nya baren som ska stå klar i slutet av april och den kommer att få en central position där den gamla frukostbuffén tidigare fanns.

Så alla ni som längtat efter att golfsäsongen ska dra igång – ni kan lita på att Knistad Herrgård är redo för er.

KNISTADS LEDORD FÖR LYCKAD GOLF

  • Garva mer, och mest åt dig själv. Golf är för de flesta av oss inte allvarligare än ett fritidsspel – så varför hetsa upp sig? En snittgolfare slår relativt sällan bollen exakt som tänkt, en golfrunda erbjuder därför 70-80-90 möjligheter att bli förbannad, men livet är för kort för det. Garva i stället!
  • Spela match i stället för poängbogey, golfen får då så många fler dimensioner.
  • Ha bra grejer i bagen – golf är svårt nog ändå. Och ha en bra cigarr i mungipan – den hjälper mot upphetsning och nervdaller. En bra cigarr ger perspektiv.

BOKA GOLFPAKET PÅ KNISTAD HERRGÅRD HÄR


Text: Knistad Herrgård • 2021-03-25
PartnerGolfpaketKnistad G&CCVeckans golfbana
Scroll to Top