Annons

Ta ett varv på Miurfield i en av Indoor Golf Groups simulatorer.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Indoor Golf Group
Partner

Sju anledningar att spela simulatorgolf

Oavsett om målet är att bli en bättre spelare eller om du spelar golf för att det är lite småkul är en resa till någon av Indoor Golf Groups anläggningar väl värda resan. Här är några anledningar varför.

Text: Indoor Golf Group • 2021-02-22 Uppdaterad 2021-02-22

Oavsett om målet är att bara ha en rolig stund eller om du faktiskt tränar för att bli bättre på golf finns det flera goda anledningar att besöka en av Sveriges alla Indoor Golf Group-anläggningar. Redan nu finns 13 fina anläggningar belägna från Malmö och Helsingborg i söder, via Sisjön och Kungsbacka i väster vidare öster ut genom Borås, Västerås, Stockholm och Uppsala hela vägen upp till Östersund. Målet är att ännu fler ska öppnas innan vintern blir till vår för att göra Sveriges golfare ännu bättre och mer redo för säsongen.

Men varför ska du besöka en Indoor Golf Group-anläggning? Skälen är många, här är några av dem.

Tillgängligheten

Vi har redan varit inne på det men 13 anläggningar i full gång är starka papper på att golf via simulatorer är här för att stanna. Och med ytterligare 2–3 stycken öppningar under de kommande veckorna kommer ytterligare möjligheter för golfspel att finnas. Frekventa besökare får rabatterade priser genom ett medlemskap och priserna varierar beroende på när man är på plats. Detta så att du som gäst kan hitta den perfekta lösningen för dig sett till både plånbok och kalender.
– Alla Indoor Golf Groups anläggningar ligger på lättillgängliga platser i inbjudande lokaler. Vi vill skapa en lika självklar mötesplats för golfare på vintern som golfklubbarna är på sommaren. På våra anläggningar kommer du träffa likasinnade i en härlig miljö, och du kan alltid lita på att vi har den allra senaste tekniken – marknadens bästa golfsimulatorer helt enkelt, säger Oskar Kerola som jobbar på Indoor Golf Group.

Och det leder oss till nästa punkt…

LÄS MER OM INDOOR GOLF GROUP

TrackMan4 överallt

Du har säkert sett proffsen bära runt på ett platt, orange-svart, litet paket på väg till rangen. TrackMan4 ger dem data att analysera för att säkerställa att spelet är på rätt väg och att de utvecklas på rätt sätt. Maskinerna har tidigare varit svåråtkomliga för gemene man men det finns ett väldigt enkelt sätt att ta del av en simulators kunskapsbank och fascinerande teknik. 

TrackMan4-maskiner är nämligen vad som används på Indoor Golf Groups alla anläggningar. Detta gör att du kan träna precis som proffsen och spana in spinntal, ingångsvinklar och svingplan. Detta för att med säkerhet veta hur långt du slår med varje klubba inför säsongsstarten utomhus och vad som orsakar skruven du ser.

Och om det här inte är vad du är ute efter, utan du snarare vill spela en av världens bästa golfbanor, har TrackMan4 förstås de egenskaperna också. Den senaste mjukvaran från Virtual Golf 2 har lyft simulatorgolfen till nästa nivå och ger en otrolig spelupplevelse på över 100 av världens bästa banor, samtidigt som fler klassiska slingor adderas hela tiden. 

Så om svingspår och spinntal inte är något för dig kan du enkelt starta en rond på Pebble Beach eller Ryder Cup-banan Le Golf National för att nämna två. Vilket inte är så dumt när snön ligger över stora delar av landet.
– Om du aldrig har provat simulatorgolf i TrackMan 4 tidigare rekommenderar vi att du testar att spela 18 hål på ditt första besök för att få en uppfattning om hur lika själva golfupplevelsen är att spela i simulatorer som utomhus. Vill du fokusera lite mer på att utveckla ditt spel är ett bra nästa steg att träna på driving rangen och titta på ett fåtal mätvärden som är mest relevanta, till exempel svingspår, klubbladets vinkel i träffen och infallsvinkeln, säger Kerola.

LÄS MER OM INDOOR GOLF GROUP

Enkelt att komma igång

Om du har som mål att bli en bättre golfspelare finns det som du förstår flera goda anledningar till att använda sig av en TrackMan4-simulator installerad på någon av Indoor Golf Groups anläggningar.
För dig som aldrig tidigare svingat i en simulator ingår fria introduktionskurser till maskinerna så du kan nyttja dem på det sätt du helst vill.

Få hjälp av tränare

När du väl kommit igång med TrackMan, vilket är mycket enklare än man först kan tänka sig, är det i princip din egen fantasi som sätter stopp för den utvecklingspotential du har. För dig som vill bli bättre finns nämligen en AI-hjälp kallad Tracy. Hen ger dig direkt feedback på vad du måste (eller i alla fall borde) förbättra och ger dig tips på vad du ska (eller i alla fall borde) träna på.

Om du föredrar en tränare av kött och blod finns det också lösningar för det. Partnertränare finns nämligen på alla Indoor Golf Groups anläggningar, så du kan ta lektioner även under vintermånaderna.
– Det allra bästa med TrackMan är att du alltid får direkt feedback på vad det var i ditt slag som gjorde så att bollen flög som den gjorde.

LÄS MER OM INDOOR GOLF GROUP

Ta med nybörjaren!

Har du en kompis eller familjemedlem som länge sagt ”jag borde börja spela golf” eller så? 
Ta med den personen till en Indoor Golf Group-anläggning och få hen att börja svinga! Med den tydliga hjälpen och imponerande grafiken kan det här mycket väl vara en perfekt inkörsport in i ett tyngre golfberoende. Vilket vi vet inte är helt dumt…

Tävla mot andra spelare

Indoor Golf Group kallar sig själva pionjärer när det kommer till tävlingar inom simulatorgolf. Och vem kan säga emot.

Redan i januari arrangerades Race to Valderrama tillsammans med golfresebolaget Hey Golf Guide. I den tävlingen fick en vinnare per anläggning en golfresa till Valderrama i södra Spanien. Och som du kanske redan misstänkt skedde kvalet via spel på – just det, en virtuell version av Valderrama.

”Jaha, men januari har ju redan varit”, tänker du. Ta då vara på chansen att spela Race to National – som pågår just nu. Åtta separata tävlingsdagar kommer att ha ett antal vinnare varje dag som får en resa till Le Golf National i Paris, där Ryder Cup avgjordes 2018. Den här tävlingen spelas också i lag, vilket gör att du och en kompis kan ha en trevlig stund både i simulatorn och därefter i utkanten av Paris när pandemin släpper sitt grepp över världen. 

Underhållningen

Om du ännu inte är övertygad varför du ska ta dig till en Indoor Golf Group-anläggning för att spela och träna golf kommer här ytterligare en anledning: Det är förbaskat roligt.

Grafiken, valmöjligheterna och umgänget som tillkommer är svårslaget. Så istället för att sitta vid sitt fönster och se ut över ett snölandskap med en längtan till golfen finns nu ett mycket bättre alternativ. Indoor Golf Group gör golfen roligare när utomhussäsongen väl startar, då du är bättre förberedd. Så länge kan du snabbt få flera timmars underhållning på världens bästa banor med världens bästa sällskap. Hur härligt som helst.
– Sedan vi öppnade vår första anläggning i början av november har vi snart haft 15 000 besökare på våra anläggningar runt om i Sverige. Vi är väldigt glada över den positiva respons vi fått från start och folk är överlag väldigt glada över att kunna ta del av den bästa tekniken som finns på marknaden på ett lättillgängligt sätt, säger Oskar Kerola.

LÄS MER OM INDOOR GOLF GROUP


Text: Indoor Golf Group • 2021-02-22
Partnerindoor golfIndoor Golf Group
Scroll to Top