Annons

Johannesberg-golf

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Johannesberg Golf
Johannesberg Golf

Upptäck banan som åldrats med värdighet

En av Upplands bäst bevarade hemligheter är belägen mellan Arlanda, Norrtälje och Uppsala. Bara 45 minuter från Stockholm är Johannesberg Golf en anläggning som passar de flesta. Har du upptäckt den?

Text: Johannesberg Golf • 2020-12-28 Uppdaterad 2020-12-28

Mästerskapsbanan Johannesberg Golf är en underhållande utmaning för alla spelare oberoende av skicklighetsgrad. Faktum är att det är en så pass bra golfbana att damproffsen från Europas undertour kommer tävla här i sommar, något de själva förstås är mycket stolta över.

Trots detta är det enkelt att hitta en starttid på golfbanan, klubben arbetar nämligen för att göra den tillgänglig för både gäster och medlemmar. Johannesbeg Golf har aldrig varit i bättre skick. Helén Schönbäck är verksamhetsansvarig på anläggningen och hon säger att de klagomål klubben fått i sommar varit av en lyxigare variant.
– Banan är bättre än någonsin och uppskattas av alla de personer som deltagit i våra egna undersökningar. Både gästerna och medlemmarna jublar över banans kvalitet. Det klagomål vi fått är att greenerna är lite för snabba, men det är ju vad som gör en mästerskapsbana, säger Schönbäck.

Johannesberg Golf är i en expansiv fas och utvecklar anläggningen för att anpassa den till en modern golfspelare. Med pool och bastu kan du här slappna av och komma ner i varv efter ronden. Du kan också äta något gott i den golfrestaurangen. Gällande själva golfspelet arbetas det just nu för att utveckla rangen för att göra det både roligare och mer utvecklande att träna. Dessutom läggs stora resurser på att vidareutveckla den redan mycket fina golfbanan. Till kommande säsong har klubben flyttat fram damtees på två ställen och installerat 1 500 meter kabel för att förbättra bevattningen på niohålaren (som är öppen året runt). Detta är bara några av de utvecklingsarbeten som genomförs inför kommande säsong.

Precis intill klubben finns Johannesbergslott. De båda har ett mycket tätt samarbete vilket gör anläggningen optimal för exempelvis konferenser med ett golftema för större sällskap. Enligt Helén Schönbäck arbetar klubben för att skapa en plats man vill återvända till.
– Att ha en familjär atmosfär är viktigt för oss. Vi vill stå för god service och vi vill få spelare att längta tillbaka redan när de står på parkeringen. Vi erbjuder flera olika golfpaket som är säkra i dessa pandemitider och vi erbjuder en golfupplevelse man vill komma tillbaka till, säger hon.

Johannesberg Golf erbjuder mycket golf för ett attraktivt pris. Nu vill de göra det ännu enklare för spelare att hitta en bana i toppklass som ska kännas prisvärt.

Använd koden ”Svensk golf” och bli förstaårsmedlem på Johannesberg Golf och få 500 kronor rabatt på det redan mycket attraktiva medlemskapet!


Text: Johannesberg Golf • 2020-12-28
PartnerJohannesberg GolfVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top