Annons

Katalonien

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Turisme Enogastronòmic Catalunya
Turisme Enogastronòmic Catalunya

Katalonien – ett gastronomiskt golfparadis

G som i Golf. G som i gastronomi. Katalonien erbjuder en matupplevelse vart du än vänder dig. Varför inte kombinera det med förstklassig golf? Få platser på jorden gör det enklare att göra båda saker samtidigt.

Text: Turisme Enogastronòmic Catalunya • 2020-12-02

Katalonien, detta historiska område längs Spaniens östkust. En plats med höga berg i väster, långa sandstränder i öster och ett kulturliv i absoluta världsklass. Historiska platser från romarriket går hand i hand med modern historia och konst. Bara det är anledning nog att ta sig till platsen. Lägg där till ett restaurangliv med totalt 50 Michelin-stjärnor utspridda över ett landskap som inte är större än Belgien. Och om du vill dricka något gott till det är även det enkelt att göra något åt. I Katalonien finns över 300 vingårdar och många av dem kan man besöka för att på nära håll se hur det går till när den goda drycken tas fram. Regionen är uppdelad i provinser och oavsett till vilken du tar dig finns det anledning att stanna.

Levande historia i Costa Brava

Provinsens huvudstad, Girona, grundades av romarna innan Kristus födelse. Sedan dess har staden varit en viktig historisk plats som man under årtusenden stridit om. Detta har gjort staden till en kulturell smältdegel med många vackra historiska sevärdheter såsom katedralen, de gamla forten och det än idag högst aktiva torgen. Utanför själva staden hittar du Costa Brava i öster, en kustremsa med vackra sandstränder och mysiga restauranger. I väster hittar du de pyreneiska bergen med svindalnde vyer. Med den lilla storleken kan du oavsett var i provinsen du befinner dig ta dig till andra sidan för en helt annan, förbluffande, natur och kulturhistoria.

Utmanande golf – spännande design

I området finns åtta olika golfbanor som erbjuder en utmaning oavsett nivå på ditt eget spel. Med läcker design på banorna blir ingen rond tråkig och en bana som sticker ut är Torremirona Golf Club. Banan är en av Spaniens främsta och med vackra vattenhinder och ondulerade greener finns här gott om utmaningar.

Komplett boende för golfaren

Ett bra alternativ för golfaren är, som namnet avslöjar, Hotel Peralda Wine Golf & Spa. Med en riktigt bra bana, fantastiska viner och en gastronomisk upplevelse är det här ett boende som passar de flesta. Spela golf på förmiddagen, ät en god lunch och följ upp det med en tur till spabadet.

En smaklig picknick i solen

Ett trevligt utflyktsmål för dig med ett intresse för vin är Terra Remota. Gården erbjuder turer över vingården med vinprovningar och om du blir hungrig kan du köpa deras picknick-paket innehållande god ibericoskinka, getost, olika korvar och – förstås – deras egna ekologiska vin.

LÄS MER OM KATALONIEN

Barcelona – storstad, sandstrand, bergsmassiv och vingårdar

Få saker kan man säga som inte redan är sagt om denna världsmetropol. Det finns tusen och åter tusen anledningar att besöka den vackra staden med sin katedral, sitt fotbollslag och sin världsberömda La Rambla. Men Barcelona som område erbjuder så mycket mer. Bland annat golf och mat i absoluta världsklass. Med kuststäder, vindistrikt, bergskedjor och enastående restauranger en kort biltur från stadskärnan.

Mästerskapsgolf i proffsens fotsteg

Real Club de Golf El Prat. Den inbitne golfaren har förstås redan koll på denna anläggning som anordnat långt över 200 både nationella och internationella mästerskap. Bland annat har Spanish Open spelats här vid tio tillfällen. Faktum är att banan rankas som en av världens 125 bästa och med bara 35 minuter till centrala Barcelona kan man med lätthet kombinera citypuls och golfmys här. Spela på samma fairways storheter som Seve Ballesteros, José Maria Olazabal och tom Watson befunnit sig på. Med 45 hål på anläggningen finns det gott om anledningar att åka hit mer än en gång.

Upplev smaken av Katalonien

Besök The Olive Trees omringade av vackra Monterratbergen. Här kan du på nära håll njuta av oljan som produceras på området tillsammans med andra lokala produkter. Migjorn Olive Oil är ett familjeföretag som börjar ta plats på gourmetmarknader runt om i Europa tack vare den organiska odlingen och omhändertagande skötseln i alla steg av processen. Och för att göra hela den här upplevelsen till en ultimat kulinarisk show kan man efter sin vistelse åka till Castelldral Hostel och njuta av en härlig måltid som är skapad för att ta fram de bästa smakerna av Migjorn-oljan och Pla de Bages-vinerna som tagits fram i närområdet.

Historisk vingård med moderna smaker

I mer än åtta sekel har en vintradition funnits i Bages-området. Abadal Wines skapades här och med det speciella landskapet, innefattande mycket skog, kommer spännande viner. Abadal Wines forskar på det lokala vinets historia och de olika varianterna som skapats här genom århundraden. Delta i deras Gourmet Tour och få en privat visning av det 800 år gamla huset där viner än idag lagras. Besök deras vingård för att lära dig om klimatets och naturens påverkan på smakerna och se med en exklusiv visning hur vinerna görs idag. I de unika miljöerna får du också testa spännande viner och inmundiga lokala varor serverade på ett hemlagat vis.

LÄS MER OM KATALONIEN

Sandstränder, historia och enastående gastronomi i Costa Daurada

I de södra delarna av Katalonien finns Tarragona, en stad och en provins som bildades och beboddes år 500 f. Kr. Romarna fanns länge bosatta i området vilket man kan se på flera håll i form av ruiner. Vackra sandstränder i öster på Costa Daurada, vingårdar mest överallt och historiska platser vart du än vänder dig – Tarragona är för dig som vill ha mer än golf i toppklass.

Kvalitetsgolf i enastående miljö

I området finns fem mästerskapsbanor, de flesta av dem har varit värd för European Tour-tävlingar. Den här soliga provinsen är ett perfekt val för dig som söker behaglig golf året om. Costa Daurada är kanske det bästa valet i provinsen. Kustnära golfklubben precis intill staden erbjuder spännande golf på dagen och kulinariska upplevelser därefter. En av Costa Dauradas bästa banor är Golf Reus Aigüesverds som nyligen renoverat sina sista nio hål. Med tio vattenhinder och en relativt platt spelyta är det här en bana att trivas på.

Modernt boende och lokalproducerad mat

La Boella Hotel, i hjärtat av Tarragona, är ett modernt hotell med vackra designmöbler. 13 sviter med stora sängar. Varsamt inrett för att inbringa ett lugn till dig som gäst. Utöver det här erbjuder La Boella Hotel också sin egen restaurangmat. Till maten får du deras egenproducerade olja och viner från olika katalanska distrikt.

Matcha vin och ost – förhöj upplevelsen

Franska munkar tog sig till Prioratområdet under 1100-talet och började utveckla de viner vi ser här idag. 300 år senare, på 1400-talet, kom Marco Abella-familjen till området och började producera vin. Det gör de fortfarande och du kan ta del av deras spännande historia med olika typer av vinprovningar, bland annat en där du matchar viner med olika ostar och gåslever.

LÄS MER OM KATALONIEN


Text: Turisme Enogastronòmic Catalunya • 2020-12-02
Partner
Scroll to Top