Annons

Mercedes-Benz EQVMercedes-Benz EQV

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Mercedes-Benz
Partner

Mercedes-Benz EQV: Nya elbilen som är rena företagardrömmen

Nya eldrivna Mercedes-Benz EQV är väldigt nära att vara den perfekta företagarbilen. Frakta gods på dagen, knattelag på kvällen, och familj med bagage på semestern – allt med samma bil. Därtill riktigt låga driftkostnader och minimalt koldioxidutsläpp.

Text: • 2020-11-23

Eldrivna EQV är en MPV i premiumklassen och EQV har samma rymliga innermått som Mercedes-Benz V-Klass och precis lika flexibel inredning. Du kan få bilen med sex, sju eller åtta sittplatser som går att flytta och vända i skenor till ett otal kombinationsmöjligheter. Du behöver alltså inte välja mellan passagerare eller bagage, och du kan dessutom välja mellan soffor och individuella fåtöljer – allt beroende på hur ditt behov ser ut. Sätt in eller ta ut säten och skapa så många sittplatser som möjligt eller så stort bagage du behöver just den dagen. Du kan med lätthet förvandla EQV till en bil med gigantiskt lastutrymme. Skjutdörrar på båda sidor gör den lätt att lasta – oavsett om det är människor eller saker som ska in.

All körning sker med samma lyxiga känsla som i syskonet V-Klass. Egentligen ännu lyxigare, eftersom EQV med sin elmotor på 204 häskrafter och 362 Nm är i det närmaste helt tyst.

LÄS MER: Är det dags för ditt företag att köra elektriskt? Testa på 1 minut

Det stora batteriet är placerat under golvet och det gör att det inte stjäl något utrymme från kupén. Dessutom ger det en låg tyngdpunkt och fina vägegenskaper. Räckvidden är upp till ca 38 mil.

Laddning med växelström sker med upp till 11 kW och då tar det ca 10 timmar att full-ladda ett helt tomt batteri. Med snabbladdare (DC) kan du ladda 10-80 % på bara 45 minuter. En mycket smart funktion är att EQV har så kallad förklimatisering. Du kan enkelt ange beräknad avresetid så att bilen värms eller kyls till behaglig temperatur i förtid. Om du gör detta medan bilen laddar påverkas inte bilens räckvidd.

Bilens navigation planerar in lämpliga laddplatser längs din rutt och räknar ut hur lång tid du ska ladda på varje ställe. Kopplar du bilen till Mercedes me Charge så får du tillgång till de allra flesta laddstationer i Sverige och kan se på navigatorn vad priset är per kWh på varje plats. Kostnaden kommer direkt på ditt betalkort och du slipper krångla med flera olika appar och betallösningar.

Alla fördelarna med Mercedes-Benz EQV:

Det bästa av allt – låga driftkostnader 

Mercedes-Benz EQV 300 SE Edition kostar från 865.400 kronor inklusive moms och berättigar till upp till 60.000 kr i klimatbonus. Förbrukningen är ca 3 kWh per mil vilket kan översättas till en energikostnad på ca 4,50 kr per mil* om du laddar vid egen laddstolpe.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om Mercedes-Benz EQV

Skatten är på bara 360 kr/år och förmånsvärdet är på 6.711 kr per månad brutto. Det betyder att om du har 50% marginalskatt så kostar det dig bara ca 3.356 kr/mån att ha en EQV som tjänstebil. Värdet i att kunna köra fossilfritt och utan avgaser går inte att sätta ett pris på utan är helt enkelt en bonus.
Läs mer om EQV här:

* beräknat på elkostnad på 1,50 kr inklusive moms och energiskatt.


Text: • 2020-11-23
Partner
Scroll to Top