Annons

Knistad herrgård

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Knistad Herrgård
Knistad Herrgård

En golfupplevelse med fokus på njutning

Ett besök på Knistad Herrgård är inte bara vara en härlig upplevelse rent golfmässigt, det är också med stillheten och lugnet ett besök för välbefinnandet.

Text: Knistad Herrgård • 2020-05-13

Knistad Herrgård ligger en från Göteborg och två från Stockholm, mitt ute på den västgötska landsbygden. Klubben själv säger att harmonien med doften av naturen härskat på platsen i hundratals år, och att det är ett arv de mycket noggrant vårdat.

Det har de lyckats bra med!
Men det är inte allt. 

De har förädlat omgivningen till att bli en plats att trivas än bättre på.

Knistad Herrgård erbjuder inte bara vackra miljöer, den har också en fin golfbana runt herrgården. De två slingorna om nio hål vardera är smart utplacerade för att du med lätthet kan välja om du ska spela nio, arton eller ännu fler hål för dagen. Det är en klassisk parkbana, varken för lång eller för svår, perfekt för dig som vill ha en rolig och härlig stund. Första, tredje och artonde green ligger dessutom en halv wedge från herrgården.

Mer än golf
Golfen är en av många anledningar att ta sig till Knistad Herrgård. Med prisvärda paketlösningar får du så mycket mer. I golfpaketet ingår greenfee, trerätters middag, övernattning och frukostbuffé. En konstruktion för att du inte enbart ska ta dig till Knistad för att snart åka därifrån, utan för att du istället tar dig till Knistad Herrgård för att koppla av och njuta av det som en golfrond inte kan ge dig. Som det vedeldade karbadet och bastun, som de tänder varje fredag och lördag. Klubbens välrenommerade restaurang serverar mat lagad från grunden. De har också en riktigt bra bar. Det är lätt att trivas här. En anledning till det kan vara att en av delägarna är ingen mindre än Steffo Törnquist, en samtidens ”njutningsapostel”.

En trivsam plats
I flygelbyggnaderna på Knistad Herrgård hittar du 80 fyrstjärniga hotellrum. Här finns också konferensrum och ett gym. Du kan därför åka till Knistad Herrgård med dina  arbetskamrater, dina träningskompisar, familjen eller med golfgänget. Oavsett har Knistad Herrgård vad du behöver. Faktum är att de är så säkra på detta att de ger en uppmaning: “parkera bilen och glöm var nycklarna är. Hos oss har du allt du behöver på en och samma plats.”

Knistad Herrgård erbjuder inte bara golfpaket. Du kan också boka konferens- och weekendpaket, fest- och bröllopspaket och jaktpaket. Det säger en del om hur  komplett Knistad Herrgård är.

Steffo Törnqist budord

• Garva mer, och mest åt dig själv. Golf är för de flesta av oss inte allvarligare än ett fritidsspel, så varför hetsa upp sig. En snittgolfare slår relativt sällan bollen exakt som tänkt,en golfrunda erbjuder därför 70-80-90 möjligheter att bli förbannad, men livet är för kort för det. Garva i stället!

• Spela match i stället för poängbogey, golfen får då så många fler dimensioner.

• Ha bra grejer i bagen, golf är svårt nog ändå, och ha en bra cigarr i mungipan – den hjälper mot upphetsning och nervdaller, en bra cigarr ger perspektiv.


Text: Knistad Herrgård • 2020-05-13
PartnerKnistad G&CCVeckans bana – SponsradVeckans golfbana