Annons

Det avslutande hålet på Söderby Golf.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med GolfUppsala
GolfUppsala

En komplett oas – sju minuter från centrum

En golfhelg kantad av mästerlig golf, god mat och trevligt boende för möjligtvis tankarna utomlands. Men det finns kanonbra alternativ i vårt avlånga land. Som GolfUppsala, till exempel. En perfekt helgresa för den som vill spela golf i toppklass och må minst lika bra själv.

Text: GolfUppsala • 2020-05-06

Sju minuter från centrala Uppsala, 40 minuter från Arlanda och en knapp timme från Stockholm City är Söderby Golf belägen. Golfbanan, byggd runt ett klubbhus med anor från 1600-talet, är sannerligen inte svår att ta sig till. Och när man väl är där – ja, då vill man gärna stanna så länge som möjligt.

Förutom ett fantastiskt klubbhus erbjuds här också en golfbana i absolut toppklass. Den invigdes 2004 och rankas som en av Upplands bästa. Ett signum är greenerna – som är gjorda med grästypen Penn A4. Ett annat ofta förekommande samtalsämne efter ronden är banans layout. Om du vill ha en utmaning är det bara att välja en av de lite längre utslagsplatserna, totalt finns det fem olika utslagsplatser där de kortaste gör banan till ungefär 4 800 meter. Den längsta gör banan nästan 2 000 meter längre.
– Banan har en spännande layout med många strategiska vattenhinder. Vatten är i spel på mer än hälften av banans hål, säger Gabriella Ekström, som äger och driver Golfuppsala tillsammans med maken Jonas Ekström.

Banan är såpass bra att den arrangerat flera stortävlingar genom åren.
Mellan 2008 och 2017 har den svenska proffstouren spelat på banan vid åtta tillfällen. GolfUppsala har även arrangerat Europatour-tävlingar för handigolfare vid tre tillfällen och damernas undertour, LETAS, ska ha tävlingar på banan både 2020 och 2021. Av proffs och amatörer får Söderby Golf idel positiva vitsord.

Efter din rond på golfbanan rekommenderas en svalkande dryck och något gott att äta på Restaurang Söderby Gård. Därefter väljer du själv vad du vill göra – klubben erbjuder nämligen många alternativ. En niohålare, lämpad för träning och nybörjare, kan vara en härlig eftermiddagssyssla. Klubben har också ett fantastiskt träningsområde. Eller så besöker du klubbens TaylorMade Performance Lab med GEARS 3D-system – för att göra en custom fitting med hjälp av den senaste teknologin..

Du kan också ta dig till GolfUppsalas andra anläggning: Edenhof Golf.

Norr om Uppsala är denna bana ritad av Sune Linde belägen. Banan är utmanande, spännande och omväxlande. Det man främst tar med sig efter ronden är hur rolig den är. Här gäller det att tänka till och ha koll på sin bollbana om scoren ska vara låg.
Även här finns en bra restaurang, shop och omklädningsrum.

Edenhof Golf, norr om Uppsala, avslutas med ett strategisk par 4-hål där det gäller att välja rätt klubba från tee.

För den som inte orkar eller vill spela 36 hål på en dag, utan istället dela upp det, har GolfUppsala perfekt övernattningsmöjligheter, Söderby Golf Lodge.
– Hotellet består av nio 4-bäddslägenheter där du kan boka mycket prisvärda golfpaket med boende, golf och middag. Söderby Golf Lodge erbjuder ett personligt och prisvärt boende i naturskön miljö endast sju minuter från Uppsala centrum och bara ett stenkast från första tee, säger Gabriella Ekström.

Innan det är dags att sova rekommenderas dock Söderby Golfs restaurang för en trerättersmiddag.
Den energi man får av maten kan också behövas. Dagen efter är det dags att spela ännu mer golf på någon av de två banorna som GolfUppsala stolt driver.


Text: GolfUppsala • 2020-05-06
PartnerEdenhofs GKSöderby GKVeckans bana – SponsradVeckans golfbana