Annons

Cobra KING Forged TEC start med logo

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Cobra Golf
Cobra Golf

Är du en King Of Birdies?

Är du en hejare på att göra birdies? Vill du göra ännu fler? Då ska du söka till COBRA KING OF BIRDIES – blir du utvald får du låna ett set med nya, heta Cobra KING Forged TEC och en Speedzone Driver. Den som gör flest birdies under sommaren får behålla klubborna.

Text: Cobra Golf • 2020-03-02

Visst är det kul att göra par, men inget slår känslan av en birdie. Det skulle i så fall vara en eagle. Cobra söker nu sex spelare i Norden som har för vana att göra några birdies varje runda. De tror nämligen att du kommer att göra ännu fler om du spelar med deras nya Cobra KING Forged TEC.

Cobra KING Forged TEC är en klubba som på ytan ser ut som en klassisk bladklubba, men under skalet rymmer den mängder av teknik som kommer att lyfta ditt spel. Det är en klubba för spelare som vill kunna forma sina slag och som ständigt söker bättre precision och en skönare känsla i bollträffen. Samtidigt ger klubban lite extra längd och förlåtelse för att göra spelet lite enklare.

Låt oss börja med att berätta om den ihåliga konstruktionen. Genom att göra klubbhuvudet ihåligt får du flera fördelar jämfört med ett massivt huvud. Vikten från den massa som plockas bort från mitten kan flyttas nedåt och åt sidorna för att göra klubban mer förlåtande och öka utgångsvinkeln. För att bollen inte ska sticka rakt upp i luften har loftet sänkts på de längre järnklubborna, vilket istället ger dig längre slag. Lägg till det en smidd träffyta som kan flexa mer i en ihålig klubba, och du har en klubba som är både mer förlåtande och ger dig längre slag än du är van vid.

En ihålig konstruktion kan lätt få ett klonkigt ljud. Därför har Cobra fyllt hålrummet med ett skum som fått expandera för att fylla ut varje liten vrå. Skummet förbättrar inte bara ljudet, utan ger också en mjuk känsla som du kommer att älska.

Längd och känsla är bra egenskaper, men det som du som duktig golfare verkligen vill ha ut av dina järnklubbor är precision. Du vill kunna styra slagen och verkligen känna bollen i träffen. Det är därför Cobra har lagt in en tungstensstav i botten av sulan, från tån till mitt bakom sweet spot. Den placeringen av vikten gör att du får lättare att vrida runt klubban precis så mycket du vill för att få rätt draw eller fade. Med mer massa precis bakom bollen förbättras också känslan, och du får direkt feedback på när du träffar helt rätt.

KING Forged TEC finns både som vanligt järnset med varierande längd på skaften, och som ONE Length där alla skaft är lika långa. Allt fler upptäcker fördelarna med ONE Length, och här är en kort förklaring till konceptet med lika långa skaft på alla järnklubbor.

Den mest uppenbara fördelen är att när du har en och samma sving och stance med alla dina järnklubbor, så blir bollträffen jämnare och bättre. Utgångspunkten för Bryson DeChambeau när han utvecklade ONE Length var att det är lättare att slå med järnfyror och järnfemmor när de har längden av en järnsjua. Men många som bytt till ONE Length säger också att deras inspel med 8–SW blivit bättre då de slår dessa klubbor högre och därmed landar bollen brantare med mindre rull och bättre precision som resultat. Rickie Fowlers tränare Claude Harmon uttrycker sig så här om ONE Length: Har du någonsin hört någon säga att de har svårt att slå med sin järnsjua? Tänk då att ha hela bagen full av lättspelade järnsjuor… 

Till sist några ord om Cobra Connect. Högst upp i greppen på all KING Forged TEC-kubbor sitter en högteknologisk sensor. När du slår ett slag med klubban skickar denna sensor en signal till en app i din mobil som loggar GPS-positionen för det slaget. Det här sker helt automatiskt, och när rundan är över har du all tänkbar statistik som längd för varje klubba, antal fairwayträffar, greenträffar och puttar. Du får efter några rundor olika handicap för utslag, inspel, bunker, chippar och puttar, så att du snabbt kan se var du ska lägga din träning. Efter tio rundor har du råkoll på dina styrkor och svagheter och kan börja träna utefter den informationen.

Så, är du sugen på att få spela med Cobra KING Forged TEC den här sommaren ska du söka till COBRA KING OF BIRDIES. För att ha en chans att ta en plats – och på sikt vinna utmaningen – ska du nog vara singelhandicapare. Ju lägre desto bättre, men eftersom COBRA KING OF BIRDIES struntar i bogeys och dubblar kan du också vara en lätt ojämn spelare som gör lika många birdies som bogeys. För här räknas bara birdies. Och eagles, som räknas trippelt. Ju mer golf du spelar, desto fler birdiemöjligheter kommer du att ha. Cobra ser gärna att de får in minst en tjej och någon som vill spela med ONE Length i gruppen.

Klicka här för att fylla i din anmälan, senast 22 mars vill vi ha den. Därefter gör Cobra snabbt sitt val, och samlar dessa spelare för att göra en custom fitting av järn och driver. Då informerar de också precis vad som gäller för att få er riktigt peppade på den här utmaningen. När ni sedan har fått klubborna så ska alla rundor spelas med Arccos / Cobra Connect och Gamebook för att verifiera era birdies. Cobra kommer att ha delmål under utmaningens gång, men det stora priset är att den som gjort flest birdies fram till 2 augusti får behålla sina klubbor.

Kom igen nu, visa att det är just du som är Nordens KING of Birdies.                  


Text: Cobra Golf • 2020-03-02
Partner
Scroll to Top